presenten Samsung S7 i LG G5

Ahir ens van ensenyar els nous mòbils Samsung Galaxy S7 i el LG G5.

Jo tenia moltes esperances en el LG G5, però per inventar-se coses s’han inventat que el mòbil se separa de la part inferior només per tal d’aconseguir fer-lo de metall i canviar la bateria.

Han sacrificat connectar els auriculars per la part inferior (com G2, G3, i G4), canvi molt negatiu perquè amb els auriculars per dalt sempre tens el cable molestant.

Volen fer-te creure que pots canviar la part inferior que se separa. Per ara tenen un model que millora el so i un altre que afegeix bateria extra i un botó per disparar fotos i un altre per fer zoom. Volen donar la impressió que el mòbil és modular però res del que afegeix és rellevant i si algun dia ho fessin només tenen un any per vendre-ho (fins que surti el LG G6) i els potencials compradors són una minoria de la minoria que tenen el LG G5.

Però, escolta, i el mòbil com és? És més petit, bateria de 2800mAh i pantalla de 5,3. Segueixen sense fer servir pantalles Amoled que gasten menys i es veuen millor. Però li han posat dues càmeres, una de gran angular.

Parlem ara del Galaxy S7 Edge. És una petita evolució però tot en el bon camí: és més arrodonit, recupera targeta SD, pantalla de 5,5 i bateria de 3600mAh. La versió que no és Edge és de pantalla 5,1 i penso que no val la pena.

El S6 Edge era pla pel darrera i la càmera sobresortia molt. Al S7 Edge li han donat una forma més còmode i això és molt important.

Un altre petit canvi en la bona direcció és que el mòbil torna a ser submergible com era el S5 però li han tret la tapa al port USB que era una gran molèstia.

Malauradament insisteixen en posar botons físics enlloc de mostrar-los en la pantalla. Tampoc entenc que segueixin mostrant 4 icones d’ample quan els mòbils de pantalla gran en mostren 5.

Curiosament, Samsung es va atrevir a posar USB-3 a l’antic S5 però ara no posa USB-C al S7, cosa que si que fa LG G5. Malauradament el S7 no té infrarroig, com si que té el G5.

En resum, a LG G5 proven coses i Samsung S7 perfecciona el model ja definit. En aquest cas crec que ho han fet millor a can Samsung.

PD: Mentrestant a Google haurien de repensar què fan amb els Nexus, perquè els mòbils que acaben de treure tenen un processador de generació anterior a preu de mòbil nou.

PPD: Tot i així, fem lloc pels mòbils xinesos de 200eur amb pantalla de 5,5 i bateria de 4000mAh.

PPPD: No puc més que pensar que Forbes està comprat quan elogia fins l’infinit a LG G5 i diu que S7 “té dues sorpreses desagradables” que S7 tracti la SD per separat i només tingui 32GB. Va home va!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *