La Caixa, a punt pel colapse

Tinc la sensació que el fenomenal negoci de La Caixa està a punt pel colapse.

Gasten un dineral en publicitat. Encara recordo la recent campanya “porta’ns tetrabricks de llet a les oficines pels nens pobres”. Si, si, un anunci per dir que si ets bona persona i els portes un tetrabrick de llet, ells com que són bones persones els hi donaran a un pobre. La publicitat ens diu que això dels pobres és l’ànima de La Caixa.

Els anuncis no són gratis com els tetrabricks de llet per això el passat mes de Març van decidir cobrar als pobres que no són de La Caixa i gosen treure diners del seu caixer (“This is your ATM” posen a tot arreu), a dos euros el timo. Ei, que les targetes de La Caixa també te les fan pagar! Aquí no s’escapa ningú.

Tenen els millors locals de Barcelona (un regal del bo del Josep Vilarasau). Però els tenen empaperats de frases tontíssimes com “entra i demana el teu crèdit”. No saben que quan ho veus sovint a dins del caixer hi ha un home dormint. Un home que no ha entrat ni demanar un crèdit ni a treure diners ni a portar tetrabricks de llet. Deuen ser ells l’ànima de La Caixa.

Dins del local tenen tot el personal ben vestit amb plantetes i uns esprais automàtics per fer bona olor. Són gent que et diu que no, que si vols fer tal cosa millor per internet perquè ell t’ha de cobrar 2 euros, i no hi pot fer res.

Ells mateixos t’ho diuen que avui tot va per internet. Si, si, els mateixos que gasten un dineral en publicitat i en locals i personal, et diuen que tot anirà per internet “cada vegada més”. Quins cracks. Faran catacrac.

I podríem seguir parlant del viatge històric de fer servir la seva web, o que els clients són gent gran. O dels vells que manen. O de la hòstia que s’emportaran amb la independència. O de que viuen de ser sangoneres d’una Catalunya saquejada per España.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *