Zuckerberg compra WhatsApp i el món tremola

(en aquest escrit hi ha tres paradoxes, troba-les i participa en el sorteig d’una subscripció a WhatsApp per tota la vida!)

Ja ho sap tothom que Facebook ha pagat més $19 mil milions per WhatsApp? Una quarta part en dòlars, la resta en accions de Facebook.

Com és que Facebook, la web famosa per fer les coses públiques, compra un servei de missatgeria privada? (#1)

Què en farà Facebook és la gran pregunta, i la resposta és que segurament no en farà res. Igual que no ha fet res amb l’Instagram que va comprar. Llavors, què està fent el Senyor Suquemverd? Jo crec que compra coses que valen la pena aprofitant que la gent creu que Facebook és un imperi.

Es diu molt que ha comprat WhatsApp perquè no el compri un altre. També va comprar Instagram quan Twitter hi estava interessat.

Facebook, una web que es guanya la vida amb els anuncis compra una empresa de missatges que no vol anuncis. (#2) És interessant notar que el fundador de WhatsApp ara serà directiu a Facebook. I val la pena saber que Google havia ofert $10 mil milions.

En veritat, WhatsApp era un carrer sense sortida: envien molts missatges, i què? I Facebook també és un carrer sense sortida, la gent té molts amics, i què?

¿Poden treballar junts un servei de missatgeria al mòbil, eficient i d’interfície minimalista amb una web social dissenyada per entretenir-te i trobar-te mil coses menys la que busques? (#3)

També es diu que Facebook ha comprat WhatsApp per comprar els milions d’usuaris que tenen i que ells, amb “Facebook” i “Facebook Messenger”, no van aconseguir. Una cosa semblant a quan Google va comprar YouTube perquè tenien mil vegades més usuaris que “Google Video”. Haurem de veure si “mejor unidos”. 😉

El problema és que hi ha mil programes per enviar missatges (i més que en sortiran ara que sabem que hi ha caler), però el motiu per fer servir WhatsApp és enviar missatges fàcilment. No hi ha res més.

Abans d’acabar un parell de titulars imbècils:

Facebook, a todas horas y en todos los móviles (La Vanguardia)

Facebook dominarà l’univers del telèfon intel·ligent (El Periódico)

Cal reconèixer la capacitat del Suquemverd d’esquitxar amb bitllets.

Caldrà pensar també en les implicacions sociopolítiques del fet que 55 persones (tota la plantilla de WhatsApp) han creat un negoci de 19 mil milions que fan servir milers de milions. I la resta què farem? Els rics d’avui són fets a si mateixos, però com viurà la societat si els premis econòmics són tan exagerats i per tant pocs?

One thought on “Zuckerberg compra WhatsApp i el món tremola

Leave a Reply

Your email address will not be published.