Catalunya serà la Bélgica del Sud o no serà

Us recomano que mireu la conferència d’una hora del Martí Anglada sobre geopolítica independentista. Tuit

La mirada europea sobre el procés independentista català

Aquestes són les notes que he pres mentre em menjava uns melindros amb xocolata del Bon Preu (1,79eur 225grams)

Portugal, Itàlia i España votaran com vulgui França.

Alemanya no votarà contra França en la zona d’influència Francès (20.00).

L’argument de “la França jacobina estarà contra la independència per la Catalunya Nord, els bretons i etc” és fals.

Amb la independència, Catalunya estarà més aprop dels catalans francesos. Els francesos ho veuen així i en positiu. (30:00)

El deute públic español està en 33% en mans franceses i alemanyes. (37:00)

Vist des d’Europa l’estatus quo a España no és sostenible (40:00), per això els francesos diuen que això s’ha d’arreglar.

Vist des de França, Catalunya els pertany, ja que a la França de Napoleó hi està inclosa Catalunya. (50:00) És curiós que explica que Napoleó va crear les cinc províncies que ara existeixen i ho feien segons els rius, el departement del Ter que és la de Girona, el departement de Montserrat que és Barcelona, el departement del Segre que és Lleida, i el departement de Boques de l’Ebre. I a més hi havia els Pirineus Orientals, Perpinyà.

Bèlgica era França però li van treure amb els tractats de Waterloo. Però no és un problema perquè Bèlgica sempre és amiga de França. Per tant, o Catalunya és la Bèlgica del sud o no som. (56:00)

Berlin i Paris estan preocupats per qui paga el deute español. Ens tocaria pagar un 13% per la població que té Catalunya, màxim podríem pagar un 16% pel PIB català, ara estem pagant un 24%. El gran trumfo català és estabilitzem l’euro i paguem el deute, i a canvi ens quedem a Europa. Ell diu que a Europa les coses es paguen a canvi d’alguna cosa, però a mi em sembla que això és el de sempre: pagar a canvi que ens permetin existir. (1:02:00)

El govern Alemany quan mira Catalunya veu que el 55% de les empreses alemanyes amb seu a España i Portugal estan a Catalunya entre Barcelona i Tarragona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *