la genialitat del disseny en cinc capítols

Us recomano la sèrie de 5 episodis de 50 minuts centrat en parlar de disseny. No parlen del disseny com una cosa aïllada sinó mirant la història i la societat.

És interessant perquè no és un conyàs de documental repetint-te que el disseny és molt important i tu no ho sabies.

http://torrentz.eu/search?f=genius%20design
http://forums.mvgroup.org/index.php?showtopic=38158

Per exemple, en el primer capítol mostren el telèfon dissenyat a Europa per Bauhaus, recte, funcional, exacte, racional. I el comparen amb el que van fer a Amèrica, on diuen que van agafar les idees de Bauhaus i si aquests partien de la teoria per aplicar-ho a la realitat, els americans partien del que la gent volia (fan néixer el consumisme) per aplicar-hi les idees Bauhaus. El telèfon americà és el que tots hem vist en películes antigues, aquell negre, amb unes formes rectes i racionals però apelant a les emocions i l’estètica. Un telèfon que el veus i dius que és bonic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *