l’Artur vol viure fins el 2016

Aquest matí l’Artur Mas estava parlant amb la Mònica Terribas quan ha dit: “Si no podem fer consulta el 2014, farem eleccions plebiscitàries el 2016”. I això del 2016 ens ha sobtat a tots. Estarem fins al 2016 esperant què? Estarà perdent força l’Artur? Està fent marxa enrera?

A mi també m’han arribat veus convergents que la consulta no es farà el 2014, però tenen un full firmat amb ERC que diu que ho faran. Pot caure el govern i eleccions anticipades un altre cop?

L’Artur també ha demanat un altre cop que ERC estigui al Govern, però ho veig difícil quan ell trenca els pactes amb ERC. Suposo que compta en que “en aquest moment tant important” el Junqueras no es barallarà amb el Mas.

Tots els independentistes estan que trinen amb això que ha dit l’Artur a pocs dies de la Via Catalana. He llegit el Toni Soler i l’Eduard Voltas.

Jo ja us ho vaig dir a les eleccions que no havíem de votar l’Artur Mas. No perquè no vulgui la independència sinó perquè faria uns petits ajustos a “la voluntat d’un poble” mentre fa el que vol/pot/sap. Jo ja en vaig tenir prou amb el joc d’anar amb pacte fiscal a Madrid i tornar amb el dret a decidir. Que ens va agradar a tots molt? Sí, i tant. I el dia que Pere Navarro va dir que volia el dret a decidir també em va fer ilusió.

M’ho crec que l’Artur té una estratègia per tal que les coses vagin bé. I pot ben ser que l’Artur hagi dit això *ara* per agafar impuls amb la Via Catalana i llavors dir “el poble em demana la independència el 2014”. (això de “el poble ho vol” ja ho ha fet servir algun cop)

Però també pot passar el mateix que li va passar a les eleccions: que les masses no el segueixin. Ens diu que ens esperem, el seu partit no és un bloc pro-independència, i no sé com aguantarem fins al 2016 pagant impostos a Madrid i rebent clatallots a canvi.

També veig que ell pensa que el President ha de ser formal. I també hi ha el fet que l’Artur compta les victòries per derrotes.

Direu “ens està fent avançar”. Ens està fent avançar tant com vulguem nosaltres. Si nosaltres volem estar 3 anys més preparant la consulta, hi estarem. Si volem fer-ho en un any, ho farem.

Si volem primer provar de reformar l’Estatut, després provar de fer un pacte fiscal, després pactar una consulta i ens donem tres anys a veure si ho aconseguirem. Si això és el que creiem correcte, doncs això és el que tindrem. Diguem No.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *