Cotxes: Alemanya vs Anglaterra

Us recomano el documental de la BBC “Das Auto: The Germans, Their Cars and Us“. El podeu trobar a bittorrent gentilesa de la sempre interessant MVGroup.org i a YouTube, el lloc on la pirateria es transforma en negoci. També podeu esperar que el passin per TV3 i escoltar-lo traduït amb les veus de sempre, però aquest cop no tinc tan clar que el passin perquè el documental anglès parla molt en primera persona, i segur que l’Eugeni Sallent no voldria que assumim que som anglesos. Of course not.

BBC.Das.Auto.The.Germans.Their.Cars.and.Us.720p.HDTV.x264.AAC.MVGroup.org.mkv Torrent Download

Das Auto The Germans, Their Cars and Us BBC full documentary 2013 – YouTube

L’interès del documental és que avui no hi ha cotxes anglesos, tots són alemanys. Es pregunta perquè, com s’hi ha arribat. Explica el paper del Volkswagen Beetle després de la guerra, impulsat per un anglès. El compara amb el famós Mini, que no tenia res de revulsiu sinó que mostrava la complaença anglesa i que, de fet, enfonsava l’economia anglesa perquè en cada cotxe hi perdien 30GBP (molts diners, vaja). Posa d’exemple el Volkswagen Golf com a icona alemanya.

I tot això ho explica amb el caràcter de cada país. Per exemple, que a Anglaterra els dirigents de la indústria eren gent gran i anquilosada, o que a Alemanya el representant sindical seu a la taula amb els directius perquè tots volen que la factoria vagi bé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *