SimYo i Yoigo, són diferents o són iguals?

Aquest escrit es podria titular “quan la butxaca i l’orella es troben”, però no ho entendria ningú. Avui compararé la tarifa de 5¢ de SimYo i la de 1¢ de Yoigo.

Are we human or are we dancer?

La de Yoigo pagues 9eur per 1GB d’internet i les trucades d’un minut (estadísticament la més freqüent) valen 15¢ d’establiment i 1¢/minut.

La de SimYo és al revés. Et regalen 750MB d’internet i tu pagues 15¢ d’establiment i 5¢/minut fins a 7eur de consum mínim.

Anem a calcular quan et costarien les 250MB que falten a la tarifa de SimYo: 3¢*250MB=7,5eur. Són molts euros, segur que us heu espantat. 😛

I quan et costarien les trucades que et donen a SimYo i a Yoigo has de pagar d’afegit? Amb 7eur fas 35 trucades d’un minut, cada una val 16¢ a Yoigo, per tant 5,6eur.

Si consumeixes 1GB i 35 minuts, a SimYo et val 7+7,5=14,5eur i a Yoigo val 9+5,6=14,6eur. Que curiós que siguin tant iguals! Ara si que us he agafat de sorpresa. 😉

Arribats a aquest punt només has de decidir si vols pagar un fix per internet i que les trucades te les cobrin a part (agafaries Yoigo), o si vols pagar per les trucades i que internet vagi a part (agafaries SimYo).

Jo diria que el marqueting de Yoigo és millor perquè “et donen 1GB” i “trucades a un cèntim” entra molt ràpid per la vista, però la tarifa bona és la que costa d’entendre de SimYo “tens un consum mínim i internet va inclòs”.

I per què? Perquè Yoigo t’està cobrant ja 10eur per internet, que difícilment t’acabaràs cada mes (benefici per ells). I a cada trucada et claven 15cèntims, que són molts. I més perquè van sumats als 10eur que ja has pagat. A SimYo també et cobren 15 cèntims però comences a sumar des de zero.

A nivell psicològic els de Yoigo ho fan bé perquè quan reps la factura de 16eur dius “ah clar, és que vaig trucar molt”. A nivell terapèutic ho fan millor a SimYo: “ostres, només m’han cobrat això?”

PD: Si entrem en detalls extra, Yoigo no et deixa fer servir Skype ni P2P (SimYo sí), i SimYo et regala les trucades a altres SimYo (Yoigo no).

PPD: Sembla increïble però ningú m’ha pagat per escriure això. Oi que hauria de cobrar?

3 thoughts on “SimYo i Yoigo, són diferents o són iguals?

Leave a Reply

Your email address will not be published.