Mas, claredat

Ha estat escoltant Xavier Solano a RAC1 que he vist clar el que ja veia clar: que l’Artur Mas li falta algo. I crec que és per aquest algo que el van xiulant pels llocs (al tennis i a la fira d’Abril, que sàpiga). La meva aposta és que si hi anés el Junqueras això no li passaria. I si passés serien els que xiulen que quedarien malament.

Per tirar endavant necessitem (ara mateix) una data clara i una pregunta clara també. Pere Aragonès diu que d’aquí unes setmanes ho sabrem. El Xavier Solano (assessor del partit escocès que vol la independència) diu que si els escocesos voten el Dijous 18 de Setembre 2014, aquí podríem votar Diumenge 13 Setembre.

El problema és que l’Artur Mas és poc clar. Un pacte fiscal que no se’l creia ningú però s’havia de fer, una voluntat d’un poble que no la trobes, parlant del dret a decidir pensant que no ens poden dir que no, ens diuen que no i al final estem debatent tontaries!

Tots els catalans donant-li suport, esperançats i temerosos de no poder fer el que volem. Ens hem d’armar de raons perquè els de fora vegin que som bons nois. Quan el tema clau no és aquest, el tema és què volem nosaltres i que estigui ben pensat.

L’Artur Mas té un paper bastant discret avui en dia, i hem de pensar que això és bo perquè sinó “ensenyes les cartes”, el que pot passar és que tingui un lideratge escapçat de tan discret que és. Que feia ahir fent declaracions arrel de la llei Wert dient que el català és patrimoni de tots els que viuen a Catalunya fins i tot els que no el parlen? Prou de mariconades, home. Deixem d’intentar enganyar-nos a nosaltres mateixos. Artur deixa de fer propaganda de les coses i accepte-les implícitament per poder fer acció política.

La gent se’n riu de les seves cimeres per decidir si exercim el dret a decidir. És com estar permanentment a 10 segons que comenci la cursa. I no està bé perquè no estem en cap cursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *