La Caixa, pleguem?

Amics, La Caixa s’enfonsa. L’Isidre Fainé és com l’hereu que es poleix el patrimoni de la família. El bo era Josep Vilarasau. Per la meva formació, jo sempre dono la culpa al de dalt de tot. 😛

No paren d’arribar-me senyals que allà dins no toquen ni quarts ni hores. Fan pinta d’estar desesperats pels nostres euros mentre despleguen un ample ventall de tècniques apreses en cursos de formació.

També fa pinta que han decidit “anem a depurar” com qui poda un arbre per fer-lo fort, però en el seu cas tallen perquè els hi han dit que tallin sense entendre que l’objectiu és créixer no tallar.

La gent que hi treballa s’ha convertit en productes prefabricats, amb franquícies que no veuen res que no sigui assolir els objectius trimestrals com si fossin venedors d’enciclopèdies.

Tenen tanta quota de mercat que tot el que poden fer és perdre-la. Es posen a anunciar la Selección Española oblidant que el seu mercat principal és Catalunya i aquí estem de viatge a Ítaca. Com un fabricant de pernils promocionant el tofu. 🙄

Són tan tontos que un dels lemes que corren per allà dins és “mejor muchos con poco, que pocos con mucho”, en castellà perquè ara tenen el cervell girat. La frase és per dir que un economista ha fet una gràfica i ha descobert que els rics només porten problemes i que robar als pobres és un negoci excelent. El problema és que entren en un cercle viciós i així com La Caixa es va fer gran mentre els seus clients es feien rics, ara tot se’n va a la merda, ells també. I contents perquè hi ha una estadística que diu que aquest és el camí.

Que vagi bé. Em trobareu al Banc Sabadell, el banc de les millors empreses, i el meu. Aquests si que miren cap amunt.

És que se’ls hi ha fet vell el negoci. Tot el que tindran són vells que van a cobrar la pensió, mileuristes a qui no poden donar targetes de crèdit, excés d’oficines que ‘optimitzaran’ quan es facin petits, excés de personal atenent clients residuals que hi van perquè tenen l’oficina aprop. Molts costos, molts directius, i ni cinc de calaix.

I la prova de cotó és l’anunci que estan fent a la ràdio on et diuen que La Caixa és més que un banc perquè són centenaris i bla bla. Molt bé guapos, ara si que està clar que no saben què fan, són falsos com un estudi de mercat, no tenen res a oferir i viuen del cuento. Apa siau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *