curs de política pràctica pel català d’avui

Estava escoltant el noticiari de RAC1 i he decidit tancar-lo perquè ja n’estic fins els ous de que m’expliquin la txuminada del dia de la política española, avui tocava el Wert un altre cop parlant de que vol la igualtat del Castellà.

Amb això he recordat el que vaig sentir que deia un tal Jordi Sales, que us resumiré a mode de curset ràpid:

El que hem de fer els catalans és que ens deixi d’interessar la política española. Ja no ens importa què facin perquè ja fem la nostra.

Deixem de viure amorrats en si a Madrid fan una llei d’horaris comercials que ens va en contra, o una llei d’educació que farà que passi no sé què.

Hem de fer això de les estructures d’Estat. Anem bé fent que els d’aquí paguem els impostos aquí, encara que es traspassin, perquè així els paguem aquí, que és el que s’ha de fer.

Hem de mantenir les estructures d’escola, mitjans de comunicació i policia. I crear-ne de noves.

Hem de deixar de comptar-nos. Els catalans tenim molta mania en el “som i serem” i per veure que som ens ajuntem a veure si no falta ningú. Això d’insistir tant en la consulta deu ser un cas més, o deu ser un espantall mentre es fa la hisenda pròpia.

Hem de practicar l’Estat. Els catalans no ens refiem de les institucions, ja sigui perquè portem 300 anys amb unes institcions estatales que ens van en contra, ja sigui perquè ens agraden els coses conegudes i de casa.

I per últim, que no busquem herois. No hem d’esperar que algú ens salvi, sinó treballar junts i cohesionats.

Així doncs, jo diria que per ara, bé. El Mas i el Junqueras treballen junts, fan hisendes pròpies, i no ens centrem només en fer una consulta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *