càmera Sony NEX-3N, qualitat superior a preu econòmic

Si voleu una càmera i 400eur us sembla un preu raonable per immortalitzar la història, esteu llegint l’escrit adequat. :mrgreen:

Fa tres dies que tinc la càmera Sony NEX-3N. Me la va recomanar un amic, jo no me l’hagués mirat mai perquè m’agraden les càmeres petites i automàtiques. Fins ara tenia una Canon G12, però s’han fet molt amics amb la noia del servei tècnic i fa temps que no li veig el pèl. 🙄

El fet diferencial d’aquesta Sony 3N amb altres és la grandària del sensor de 24x16mm (a la Canon G12 és de 7x6mm). Aquest és un salt qualitatiu brutal ja que atrapa molta més llum i guanyes detall, i com a punt afegit, la càmera fa el típic clec-clec de les màquines antigues quan dispares. 😎

Aquesta càmera és una reducció d’una càmera professional i li han fet els següents aportacions útils: un objectiu més petit, palanca per fer zoom amb el dit que dispares, i una pantalla que es gira amunt per poder fer-te fotos a tu mateix. Que la pantalla es giri és essencial perquè la Canon G12 ho fa i em va molt bé. (els llestos de Canon han fet la G15 amb pantalla fixa!)

El que manté d’una càmera professional és el tap a l’objectiu, el format de foto a 3:2 (i no el 4:3 més quadrat) i que l’objectiu és més gros que la resta de la càmera, cosa que fa que no m’hi càpiga a la butxaca dels texans. 😐

El que manté d’una càmera compacta és la mida petita i un pes raonable de 390g. I encara que sembli que no, 390eur és un bon preu perquè el següent model val 140eur més, i fa més o menys el mateix.

La càmera té flash integrat, però així com en les compactes se’t dispara quan el necessita, aquesta el té guardat i has de prémer un botó perquè es desplegui mecànicament i, llavors sí, el dispari si el necessita. Ho poden fer així perquè el sensor gran capta més llum i no necessita flash a la mínima.

La càmera té port microUSB i es pot carregar a l’ordinador, però no li agrada cap dels meus 5 carregadors de mòbil i has de fer servir el seu adaptador. Els hàbits de fer-ho tot propietari encara pesen a Sony. 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *