La Vanguardia anuncia reformes españoles

Fa uns dies La Vanguardia anunciava boda entre Mas i Rajoy per encarrilar els desbocats que segueixen pensant en la independència, i avui La Vanguardia anuncia reformes españoles per encarrilar els desbocats que segueixen pensant en la independència.

lv españa

Voldria comentar la portada d’avui per dir-vos quines intuicions hi veig:

  1. Volen centrar el debat en que España canvia.
  2. Anuncien que España cedeix tot l’IRPF. Això als catalans ens ha de semblar molt important i deixar-nos satisfets. Tot i així no puc deixar de recordar que quan España va cedir el 25% de l’IRPF, el següent que va fer l’Aznar és reformar-lo per rebaixar substancialment la quantitat que es recapta amb aquest impost.
  3. Tornen a aparèixer els bascos, que sempre guanyen quan a España es juga al mus (com diu Enric Juliana), i els catalans sempre perdem.

El poder té la característica de tenir el poder, i si España es posen a reformar, tindran més protagonisme que els que no tenim poder i volem la independència. L’objectiu és agafar-nos amb el pas canviat. I haguem de tornar a seure a negociar infinitament que ells segueixen manant. La voluntat d’un poble.

Tan de bo que l’Artur Mas no s’entretingui. Però no puc deixar de pensar en els dos anys perduts parlant de pacte fiscal. I tampoc hem d’oblidar que caminaríem molt més ràpid cap a la independència si el que tingués 50 diputats fos l’Oriol i no l’Artur.

2 thoughts on “La Vanguardia anuncia reformes españoles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *