WhatsApp passa factura

La notícia d’ahir a tot arreu és que WhatsApp ha decidit començar a cobrar. T’expliquen que ja ho deien que era “de pago” però que fins ara ho estaven prorrogant.

Es diu que els fundadors Brian i el Jan (sortits de Yahoo!) es van vendre part de la companyia a uns presumptes inversors i ara aquests volen sucar un rendiment proporcional a la segona part contractant.

També es diu que cobrar un euro a l’any és una petitesa material (que si no ho sabeu és una de les tres coses que no importen) i que ho farem contents per lo bé que va les prestacions del servei.

A mi m’agradarà veure què passa. Crec deshonest que esperessin a tenir tots els usuaris a la ratera per atrapar-nos i atracar-nos. I aquest és el problema i no si un euro l’any és molt o no. Que a més, és molt. Perquè vol dir que sempre estaràs pagant.

Si van aconseguir que tothom fes servir WhatsApp perquè era senzill i gratis, no veig com ara tothom es posarà a pagar per seguir enviant missatges. Jo he de pagar un euro i la meva xicota un altre perquè puguem dir-nos coses? No ho veig clar.

També diuen que comencen a cobrar ara, abans que altres plataformes creixin. Perquè si ja han crescut, llavors seran competència i ja no podrien cobrar pel que els altres no cobren. No ho veuen que aquest argument no té ni cap ni peus?

Caldrà veure el comportament dels primers usuaris a qui demanin pagar. Jo crec que els primers pagaran per no quedar-se fora i dient a tothom “però si un euro no és res!”, però no sé si aconseguiran ni que el 50% pagui. I aquest és el problema perquè si no ho aconsegueixen han perdut. De què et serveix un telèfon si no pots trucar a tothom que té telèfon? Així va perdre Betamax.

Els presumptes inversors diuen que si la gent no comença a pagar a sac, llavors es pensaran què fan.* En resum, que són uns inversors i no tenen puta idea de res.

* deixar de cobrar i posar anuncis, no sigui que la gent deixi de fer servir el programa pel que han pagat tants milions. 😆

2 thoughts on “WhatsApp passa factura

  1. jo he pagat, i content. També pago per l’spotify, i també content!

    Whatsapp ja era de pagament per iphone i tothom el tenia. Ara el que fan és que a Android ja no et prorroguen el període de proves (recorda que teòricament era de pagament), per lo que has de pagar 1dòlar (no 1euro). Si no el vols pagar no hi ha problema: pots fer servir alternatives o continuar amb SMS.

    Ara, entenc que algú que no vol pagar la transmissió de dades (encara tires només per wifi?) trobi un escàndol que enviar missatges ilimitats valgui 1$ 😀 😀

  2. “Whatsapp ja era de pagament per iphone i tothom el tenia. Ara el que fan és que a Android ja no et prorroguen el període de proves (recorda que teòricament era de pagament), per lo que has de pagar 1dòlar (no 1euro). Si no el vols pagar no hi ha problema: pots fer servir alternatives o continuar amb SMS.” <-- tot això ja ho havia dit jo eh! 😛 Menys això que "a l'iPhone tothom pagava" perquè havia llegit als internets que no era veritat. Tampoc ho sé. I sí, encara tiro de només wifi. Però no és perquè no vulgui pagar per transmissió de dades així de forma genèrica, sinó que vaig fer una portabilitat a Yoigo per tenir el Galaxy S3 per 400eur quan acabava de sortir i els de yoigo si vols dades només et donen l'opció de pagar 9eur i si vols fer servir skype has de pagar 6eur més. Com que aquestes circumstàncies concretes em semblen un abús, doncs no pago, i tiro de wifis que trobo pels llocs. I la meva conclusió segueix sent que 9eur per dades és massa car (i és la manera que han trobat les operadores per estillar-nos els calers). No és un escàndol pagar un euro per missatges ilimitats, però és estrany pagar per una cosa que és el mateix que el messenger. Evidentment els SMS no són substitut del whatsapp. Ara llegint el teu comentari veig que també hi ha una possibilitat que no havia contemplat a l'escrit: que la gent es posi a pagar l'euro i els que ho trobem ridícul estiguem en minoria i "haguem" de pagar per no quedar-nos fora. Tot i així a mi em costa imaginar tota la població amb el merder de pagar un cop a l'any per enviar missatges, cosa que és gratis a tots els altres programes, menys ara el WhatsApp. Ja veurem què passa. Tu ja has pagat per un any, no crec que arribis a tres anys pagant. Ja ho veurem. Espero que llavors el blog encara estigui obert. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *