la votarem o no la votarem la independència?

El Toni Soler no podia dormir i s’ha posat a pensar preguntes per fer en un referèndum “que no ens puguin dir que no”. Ai els catalans, sempre buscant maneres que els españols no ens puguin dir que no. 🙄

Ha posat això al Truiter:

Per als experts: Seria legal una consulta amb la pregunta “¿Vol que el govern català negocii un canvi jurídic per esdevenir un estat?”

Jo li he respost que no, que no i que no. I que no passa res que sigui que no.

Copio les meves respostes:

l’essència de la legalitat és que les coses han de ser clares. I no pots utilitzar la llei per saltar-te la llei.

el que s’ha de fer (com deia al diari ara) és deixar a la vista que el problema no és legal sinó polític.

(aquí és ell que em diu que no)

1) un contracte legal no pot ser equívoc. 2) amb aquesta pregunta és obvi que busques fer un referèndum que no et deixen fer.

sense referèndum no passa res. Vivim en una democràcia i s’acabarà votant. Ells tampoc poden fer lleis per saltar-se la llei.

Crec que el tema és prou rellevant. No perquè pensi que és tan important trobar la manera de fer el referèndum sinó perquè hem de deixar de pensar que la justícia serveix per “empaperar” la gent, o per barallar-se.

En el això de la independència el tema no és trobar la manera de vendre la moto als españols perquè puguem fer el referèndum que volem. No. El tema és que el que volem és correcte des de múltiples perspectives i ho hem de fer ben fet.

PD: Els tuits ja expliquen el contingut, així que no ho torno a escriure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.