Hitler i Merkel esmorzen europeus

Fa un parell de dies, Germà Bel va escriure un article a La Vanguardia explicant perquè Merkel no és com Hitler. Ho vaig llegir al truiter d’Enric Juliana, i li vaig respondre que comparar si que es deuen poder comparar sent, els dos, líders alemanys amb fam d’Europa.

Finalment avui he pogut llegir l’article. Perquè encara que La Vanguardia vulgui cobrar (com les discogràfiques), el que vol l’autor (els cantants) és que la gent se l’escolti. El Germà ha penjat l’article al seu Facebook i així no haurà de repartir fotocòpies entre els 4.624 amics.

Jo li he posat un comentari que resumeix el tema:

Tu dius “l’Euro sense els països centrals no s’aguanta, i em sembla molt normal que els països centrals vulguin canvis als països en fallida virtual..lo important aquí és que cada país es sobirà per dir, quan vulgui, fins aquí hem arribat.”

El problema aquí és que en una societat els rics no van als pobres a demanar-los canvis, sinó que tenim un parlament que decideix les coses de tots. Si fos així, a la que els rics deixessin els pobres sense res, els pobres anirien als rics a cremar-los les cases. Per més que els rics tinguessin un contracte firmat.

El que més m’emprenya és que en els comentaris surtin aquests llestos a dir que estan horroritzats amb els paletos que comparen Hitler amb Merkel. I com que jo no he llegit encara cap article amb caps i peus que ho digui, només em queda pensar que és la veu del poble que ho diu. I si ho diu el murmuri del poble, potser s’equivoquen, però motius en tenen.

Com diria Joan Clos: cuando el rio suena, pon las tuyas a remojar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *