Google, per què llegir si pots prendre notes?

Bravo Google, després d’anunciar que tancaran Google Reader, el primer que fan és anunciar Google Keep, per prendre notes!

Té nassos que tanquin l’aplicació per llegir textos agregats i es centrin en… prendre notes.

Deu ser que ja no manen els enginyers i han agafat el poder els executius. Ja els veig dient “everybody wants to take notes” “tothom vol prendre notes” per justificar el programa. I dient “who the fuck wants to read 1000 things at the same time, half of them are shit” “qui collons vol llegir mil coses al mateix moment, i la meitat no valen res” per abandonar Google Reader.

És el món al revés. Van començar amb projectes gegantins i ara fan mariconadetes superficials. Oh, pots posar les notes en colors diferents!

El programa que jo faig servir per prendre notes és Note Everything. L’Evernote no em va agradar. I a jutjar per les imatges que han penjat, el Google Keep el provaré el 2032.

És que potser hi ha un potencial enorme en el mercat de prendre notes i li volen prendre espai a Evernote? S’imaginen un futur on Evernote reemplaça les pàgines web? Volen posar anuncis de patates a la meva llista de compra del super?

Intentaran enxufar-nos el Keep a cada mòbil Android igual que Microsoft ens colava l’Explorer?

Jo crec que si fan una marató de reunions, a can Google s’inventaran que les notes es puguin compartir, i 50 reunions més endavant, que puguis subscriure’t a les notes públiques dels altres. Us ho imagineu? Seria com Google Reader! 😆

7 thoughts on “Google, per què llegir si pots prendre notes?

 1. Sí, Google cada cop va a mènus (jo diria que des que va marxar l’Eric Schmidt). Tal com dius, cada cop tenen més mentalitat d’executitu (buscar lucre) i menys d’enginyer (pragmatisme, donar un servei de la manera més eficaç). En aquest sentit sí s’entén que tanquin el Google Reader; si viuen dels anuncis a les webs, no els interessa la tecnologia RSS, ells volen que la gent visiti les webs i faci clic als Ads…
  És trist, volen imitar a Facebook amb aquest nyap del Google Plus, quan haurien d’allunyar-se’n el màxim possible! Ja s’ho trobaran…

 2. Hola Joan, jo vaig llegir que Google Plus havia estat idea de Steve Jobs! Els hi va preguntar a Google perquè tenien una pila de serveis despartigats i no tenien un accés centralitzat. Segur que el creixement de Facebook d’aleshores també va ajudar a perfilar-lo.

  Això de que s’estiguin centrant en que venen anuncis no ho veig clar. Si no es centren en el que sempre han fet, perdran el modelat que tenen i es quedaran sent això que ara es centren: uns que venen anuncis.

 3. Gerard, així que sàpigues quina serà la millor alternativa al Reader i si es poden transferir d’alguna manera els blogs que seguim des del Reader a algun altre lloc, explica-m’ho. O quan deixi de funcionar el reader desapareixeran automàticament de la nostra llista tots els blogs que seguim?

 4. Hola Pep, quan trobi l’alternativa ja ho posaré al blog. 🙂

  per treure les dades de google fes servir aquest servei:

  google.com/takeout

  De totes maneres, si et va bé el Google Reader, jo de tu el seguiria fent servir amb tranquilitat perquè el Juliol encara queda molt lluny, i justament ara tothom està buscant un substitut. Així que el que jo estic fent és esperar que les aigües es calmin per decidir.

 5. Sobre les alternatives, jo ja m’he passat a Feedly. A la pàgina principal tenen un botonet per connectar (importar) des del compte de Google Reader. És més “visual”, el que no he provat encara és com va des del mòbil.

  Desconeixia el que dius sobre l’origen de Google Plus, però no m’estranya! Sóc una mica anti Apple, i ara, veient cap on va, cada cop em vaig fent més anti Google 😉

 6. Hola Joan, en el cas del Google Plus, segons he llegit també, el problema que que tenen és de privacitat. Depèn del que facin poden tenir problemes legals. En fi, ja veurem.

  Gràcies per suggerir Feedly. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *