raons per fer-ho bé

A mi m’agrada molt el notari López Burniol. Ahir el van portar a can Barbarà perquè ens expliqui com ho veu això de la independència. El vídeo és diu Raons per pensar-s’ho bé.

En principi havia d’encarnar el defensor de no independitzar-nos, però com que és una persona seriosa enlloc de fer això el que ha fet és defensar Catalunya. Aneu directament al minut 26 i sentiu-li dir “plegats el que es vulgui, a la força res. Ancha es Castilla. Bon vent i barca nova.” 😯

És un home que defensa el dret a decidir el futur de Catalunya només des de Catalunya, una cosa que ni els del PSC fan, ja veieu quin tipus d’unionista deu ser.

Diu que España només té dos futurs: o és una federació o és un grapat d’estats independents. Vista l’energia dels que cridem in-inde i la cara de préssec del Pere Navarro, crec que farem bé de preparar-nos per ser independents.

Hem de saber que España ha estat controlada per una casta que utilitza les institucions de l’estat en benefici propi, i que això s’ha estès a les comunitats autònomes per haver-les creat. A Catalunya ho fa CiU, al País Basc el PNB.

Així com els españols neguen que Catalunya sigui una nació, els catalans neguem que España en sigui i diem que és només un Estat. Això també ho hem de saber, i no fer-ho. Hem de saber que España és una nació i de les fortes. I de les fotudes.

Hem de tenir molt clar i assumir que els catalans hem fet les coses malament. Ja sigui aguantant, ja sigui fent-nos els espavilats i després les víctimes, ja sigui nadant i guardant la roba, ja sigui tirant i amagant la mà, ja sigui sentint missa i repicant campanes.

Hem de saber que Europa sempre es renta les mans. Europa no ens rebrà amb els braços oberts, ni ens salvarà de res. Pensar que a Europa li interessa una Catalunya independent perquè som tan bona gent i ho fem tan bé és estúpid. Una altra cosa és qui pagarà els factures. O si interessa a Europa que Catalunya es converteixi en un paradís fiscal de turisme, cultura, platja, bona cuina i noies atractives, cosa totalment plausible. 🙂

També diu coses que no hi estic d’acord. Com per exemple que si España és una unidad de destino en lo universal després digui que Portugal no forma part d’aquest merder per motius històrics. O que un motiu per no ser independents és que a la llarga tot ho decidirà Europa, si això per si sol ja és un motiu de catalanet tonto que vol que tot li facin els altres, després va i diu que Europa és un club d’Estats.

Acaba dient que ha nascut i morirà espanyol, però que es quedaria a viure aquí. Si fóssim independents, esclar. I amb aquesta frase crec que es resumeix tota la visió d’algú que vol que ens ho pensem bé, i que ho fem bé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *