com acabar amb la corrupció en dos petits passos

Avui hem estat parlant amb els amics de com acabar amb la corrupció. Que si la justícia, que si l’infern, que si els partits polítics.

Però la corrupció està en nosaltres mateixos, no perquè en siguem sinó perquè es donen les circumstàncies perquè hi creixi. No podem esperar que tot ho facin els altres, així que ni que sigui amb la nostra petita veu, hem de dir que no quan és que no. I a partir d’aquí es poden canviar els resultats a les altes esferes.

El primer que hem de fer és no acceptar que els jugadors de futbol facin trampes. Si toquen la pilota amb les mans, es tiren, etc. Tanquem la porta a aquests comportaments enlloc de dir “no es pot evitar, tots ho fan, l’àrbitre és un inútil i no ho ha vist”.

Segon pas. Estem segurs que estem fent el primer pas? No infravaloreu el primer pas perquè és en la nostra pròpia opinió que es juga la partida de la corrupció. Els espectadors preferim que guanyin uns o altres però ens ho mirem des de fora i per tant és més fàcil per nosaltres fer el pas d’acusar els futbolistes que corrompen el joc. I és important perquè és un joc que veiem cada cap de setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *