cinc coses que volien haver fet

Al diari Ara han penjat les cinc coses que una infermera australiana ha vist que voldrien haver fet els que estan a punt de deixar-ho tot.

D’entrada m’esperava la frase tan suada de “no et penediràs del que has fet sinó del que no has fet”. Frase molt certa però poc útil a nivell d’aplicació. Afortunadament el que diu és més interessant.

Una foto de la noia perquè sempre és important saber quina cara fa. Explicació original i seguidament la meva traducció, entre parèntesi un comentari meu de la seva explicació:

  1. Tant de bo hagués tingut el coratge de fer la meva vida prescindint del que els altres esperaven de mi. (la queixa més estesa, la de no haver fet el que volies fer)
  2. Tant de bo no hagués treballat tant. (treballant per tenir més diners et perds les coses importants de la vida)
  3. Tant de bo hagués expressat els meus sentiments. (reprimir-se davant dels altres és una manera de no ser honest amb tu mateix)
  4. Tant de bo hagués mantingut el contacte amb els amics. (passen els anys i perds el contacte amb els amics perquè la vida tira per aquí i per allà, el que arriba fins al final de la vida és l’amor i les relacions)
  5. M’hauria d’haver permès ser més feliç. (s’adonen que ser feliç és una opció i la gent es queda atrapada en hàbits viciats)

I acaba dient: La vida és escollir. És la teva vida. Escull conscientment, escull amb saviesa, escull amb honestedat. Escull felicitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.