una nova política per a tothom

[resum de l’escrit: Junqueras vol que CiU retalli menys per mostrar al ciutadà que es retalla perquè estem dins d’España. Junqueras es queda fora el govern perquè no centrem l’atenció en el govern diari i per donar protagonisme al referèndum]

A mida que passen els dies (amb avui 8) vaig veient clar que votar CiU era l’opció equivocada pels que volíeu la independència, per més oberts que el Mas tingués els braços al cartell.

I per què? Doncs perquè les coses s’han de saber fer. I el Junqueras s’està veient que ho sap fer, i el Mas deu haver-se independitzat sol perquè no en sabem res.

No, no és qüestió de barallar-se entre nosaltres, però el que hem vist aquests dies em confirma que les eleccions anticipades eren una estratègia per tenir més vots i no perquè Catalunya mostrés la voluntat de viure en un estat estructurat.

El tactisme deu estar molt bé, però pensar que si jo disparo a la dreta, l’altre només podrà disparar a l’esquerra, normalment fas el ridícul si el motiu per disparar a la dreta era que l’altre disparés a l’esquerre.

Espero que ningú caigui en la tontaria de dir que si l’haguéssim votat, la independència seria possible, i com que no ho hem fet ara tot serà super-complicat i ves a saber què passa. Això seria estúpid i ho he llegit en articles super-auto-considerats.

Mentre esperem que l’Artur ens digui com ho farem, voldria fer una llista dels punts bàsics de l’Oriol ara que va segon.

Té dues coses al cap: independència i ser d’esquerres. Això ja ho sabíem i crec que tots els seus antecessors hi estarien moderadament d’acord. On hi ha contingut polític és en el “i què fem ara?” (1) Es dóna suport al Govern de CiU demanant-li que no retallin perquè són de dretes sinó perquè España és una puta merda es vegi que les retallades són responsabilitat d’España.

(2) ERC no entra al govern per no quedar els sobiranistes tancats en la gàbia governamental mentre els españolistes ataquen tots junts i des de fora.

“la independència està molt bé però ara toca governar”. Aquesta és una frase trampa per seguir gestionant la merda que és la Prostitución Constitución Española i tot el que se’n deriva.

(3) Tot això serveix per centrar l’atenció en la independència. Per fer-la. Sense haver de trobar primer els tres peus del gat.

Esperem que el Mas tingui els braços ben oberts i li faci una abraçada ben forta.

Aquesta imatge la vaig fer abans de les eleccions i em va suposar perdre un amic del Facebook. Crec que es va empassar l’èpica de la campanya i no tolera els intolerants.

Per cert, voleu recordar una de les condicions d’ERC pel pacte amb SI? Si el pack ERC+SI treia 21 diputats, 4 serien per SI. Però SI volia assignació de diputats segons els vots de 2010, on ERC només en va treure el doble que SI. En fi, la història! Hi ha molta gent que s’hi dedica. 😀 El Freddy Mercury per exemple. 😎

6 thoughts on “una nova política per a tothom

 1. “resum de l’escrit: Junqueras vol que CiU retalli menys per mostrar al ciutadà que es retalla perquè estem dins d’España. Junqueras es queda fora el govern perquè no centrem l’atenció en el govern diari i per donar protagonisme al referèndum”

  carai, quin polític més didàctic! si no et caigués tant bé sabries molt com fotre-te’n d’aquestes professorils intencions… ara, com que no és el cas, ho intentaré jo. Com s’entén que el “líder” de l’oposició resumeixi el que vol fer en alliçonar els catalans que JA l’han votat i que precisament ho han fet perquè Espanya retalla i perquè volen un referèndum? Són classes de repàs, potser?

  Llàstima que te l’estimis tant, tu ho faries molt millor

 2. de fet, la majoria dels vots dels 84 escons van votar en la mateixa clau, vull dir que donar aquestes lliçons només pot pretendre aconseguir més de 21 d’entre aquests 84… no podia ser d’una altra manera

 3. És veritat que el Junqueras té el seu estil. Com a votants hem de trobar el partit i el lider que veiem millor, i jo el Junqueras i ERC els veig bé. Que jo ho faria millor? potser si, o potser no.

  per cert, em miro a mi mateix i no veig perquè hauria d’estar en contra d’un polític que vol ser didàctic. Estic en contra dels polítics paternalistes, i també dels moralistes que em tracten d’idiota.

  el títol és aquest com a joc amb el lema d’ERC i perquè tinc la sensació que el Junqueras ha trencat el joc i ha fet unes regles noves. Game changer que diuen per allà. Si l’encerto o no ja ho veurem amb el temps. El que ha fet per les eleccions, i després, a mi m’indica que és el que està passant.

  És veritat també que en aquestes eleccions hi deuen haver hagut pocs moviments de vots entre sectors cat-esp, però també penso que el Junqueras pot ser capaç de fer veure a tothom… doncs això, que estem fent un nou país per a tothom i no només pels convençuts.

 4. Pingback: L’Artur Mas és molt tenaç | nunca nueve

 5. Pingback: Si jo fos el Junqueras li diria que no | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published.