tres carpetas para ti

Tres carpetas para ti
con ellas quiero leer
mi email, mi correo, mi vida.
Ponle toda tu atención
que seran tu maldición del dia.

Gestionar els 3 milions i mig d’emails que t’envia el personal pot ser un problema a l’hora de tenir temps per llegir blogs interessants, així que m’he proposat alliberar els meus lectors de tan àrdua tasca. No, no els puc llegir jo per vosaltres, però us diré com li l’ho faig.

Això ho vaig aprendre d’una noia: Els emails no s’esborren, es queden a la bústia d’entrada i punt. La meva mare també ho feia així i jo pensava que era perquè no en sabia, i en veritat no en sabia, però també resulta pràctic. A mida que arriben nous emails sepulten els anteriors i no has tingut la feina d’esborrar-los/arxivar-los. És allò que els entesos en diuen “que els morts enterrin els seus morts”. No es descarta que el Mas ho apliqui aquesta legislatura.

Punt U Bis après d’una altra noia: els emails que reps al mòbil i merèixen més atenció, els marques com a no llegits, així te’ls tornes a trobar.

Segon punt: els emails es busquen, no es cataloguen per carpetes, que al final tens una feina infinita de catalogació i anàlisi (a la universitat hi ha una carrera sencera per aprendre’n).

Tercer punt, i aquí és on ve la meva aportació: fer una carpeta que es diu “sborrar”. No li he posat la E perquè sóc creatiu com el Ferran Adrià. Fas un filtre que mogui aquí tots aquells emails que està bé rebre però que la història mereix oblidar.

Quart punt: fer una carpeta per “important”. Allà hi filtres tot el que necessita atenció immediata.

Jo hi he afegit un cinquè punt: li dius al programa que no miri els emails quan l’obres sinó al cap de cinc minuts. Així quan l’obres, tens cinc minuts més de tranquilitat abans l’avalantxa l’allau de gent que vol coses i es pensen que tu els hi pots donar. 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *