la web social és democràcia?

Ens hem de preguntar si les webs socials són democràtiques? No, perquè no són òrgans de govern. Tot i així si els mitjans massmedia (quina paraula tan antaiga) són tan importants, cada dia et trobes més articles començant per “el twitter bull per tal cosa i tal altra”.

Però les webs socials són democràtiques? No. Encara que ens pensem que això de la democràcia consisteix en decidir què fem comptant vots, la cosa no es tradueix en comptar tuits i veure què diu el poble. Perquè en la democràcia ens en fem un fart de sentir els partits minoritaris perquè d’ells sortirà l’alternativa de govern, i en les webs socials els minoritaris es podrien morir i ningú ho sabria. És més, en les webs socials els minoritaris ja estan morts i ningú els troba a faltar. És diuen alguna cosa així com que el 80% dels tuits no se’ls llegeix ningú, igual que també diuen que el 80% dels blogs no se’ls llegeix ningú. (hola?)

Què són en la meva opinió les webs socials? Són entreteniment i espectacle. Ei, que no cal que fiquem la cultura de l’esforç a tot arreu!

One thought on “la web social és democràcia?

Leave a Reply

Your email address will not be published.