La velocitat de tres memòries USB

Avui compararem la velocitat de tres memòries USB. Ei, no deixeu de llegir! que és important! 😛

Començant per l’esquerra tenim:

– Emtec C400 32GB (15eur a pixmania)
– Corsair Flash Voyager GT 16GB (27eur fa dos anys a pixmania)
– Lexar JumpDrive S73 32GB USB3 (18eur a pixmania)

La més petita és la blava, però la més bonica és la taronja. És retràctil, cosa que pensava que no m’agradaria, però plegat queda un tacte molt agradable a la mà, i més petita que la negra.

Com si fos un review professional, seguidament tenim la comparativa de velocitats feta amb el ATTO Disk Benchmark. M’agrada fer servir aquest programa perquè mira la velocitat de transferència per mides de fitxers, de 0,5KB fins a 8MB. Per cert, l’ordinador utilitzat no té USB3, encara que la Lexar és USB3.

I ara les conclusions. El Corsair de la gràfica del mig és un USB antic, de quan no existia el USB3. Escriu a 15MB/s. De lo milloret de l’època.

La memòria Emtec veureu que escriu a casi 4MB/s, i la Lexar escriu a casi 30MB/s. La velocitat d’escriptura és la que heu de mirar, perquè la de lectura és més fàcil que sigui alta. I és copiant coses a la memòria que t’estàs esperant que s’acabi per marxar.

En resum, per 3eur tens una memòria molt millor. 😯

Aquest blog recomana la Lexar JumpDrive S73. A Pixmania les venen de 16GB per 10eur, 32GB per 18eur, 64GB per 34eur. Jo vaig comprar la taronja. 😆

Per cert, no oblideu formatejar-la a exFAT o NTFS, perquè si la deixeu a FAT32 tal com us la donen, després no podreu copiar-hi fitxers de més de 4GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *