Junqueras: el Castellà és de justícia

Ja que n’he parlat dos cops us volia informar dels darrers moviments pel que fa al Castellà a Catalunya.

Banda sonora de l’article: Daddy Yankee – Lo que pasó, pasó

Al diari Ara d’avui hi ha l’entrevista de la Terribas al Junqueras (que bonic parlar de cognom), la podeu veure amb llenguatge no-verbal o transcrita pagant, perquè el periodisme costa diners.

Altres formacions independentistes diuen que el català ha de ser l’única llengua oficial a Catalunya. Què defensa vostè?

El que diu ERC és molt clar: el català és la llengua pròpia de Catalunya, inqüestionable, ha de ser llengua oficial, inqüestionable, la llengua vehicular de l’ensenyament, inqüestionable, la llengua prioritària de l’administració -com ho és en part ara en algunes administracions i gens en l’administració de justícia-, i el castellà ha de tenir garantit un estatus que permeti que els ciutadans es puguin adreçar a l’administració o a un jutge en espanyol.

Encara que ell doni per entès que segueixen dient el mateix, no diu el mateix, perquè, d’entrada, s’ha menjat la paraula ‘oficial’. Que és la paraula que a mi em neguiteja.

Aquí tenim el que deia:

Junqueras: el castellano será oficial en la República catalana
“Pero a propósito de lenguas, dejémoslo claro de entrada, en la Catalunya independiente el catalán será la lengua propia y oficial del país, la lengua común de todos. Pero el castellano también será oficial en la República catalana. Evidentemente, por si alguien tenía alguna duda”, añade.

En qualsevol cas, benvinguts siguin els canvis, ja siguin de país, com de status.

Per cert, sóc jo o el Mas està perdent pistonada? Duran, tu com ho veus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *