els punts forts d’Android

Faré una llista dels punts forts que tenen els mòbils Android. Imagino que és replicable a l’iPhone, encara que l’iPhone sigui inimitable. Tot i que Apple diu que Samsung els copia. 😕

El primer punt fort és Apps enlloc de Webs. En Android cada empresa ha fet la seva aplicació com hauria fet una pàgina web, i això és molt pràctic perquè un programa és molt més versàtil que una pàgina web. Al final l’aplicació és la manera d’accedir a internet.

I enlloc de fer ‘manteniment’ vas ‘versions noves’, que és molt més excitant. :mrgreen:

El segon punt fort és que funciona sense la complicació d’un ordinador! Això si que és un descans. L’altre dia se’m va penjar l’ordinador i mentre es reiniciava vaig seguir fent el que estava fent, amb el mòbil.

El canvi més rellevant és la facilitat d’instalar-se un programa: vas a Google Play, busques i cliques. En Windows només actualitzar el programa és un martiri. Espero que els nostres fills no sàpiguen què vol dir “reinstalar el Windows”. 😆

El tercer punt fort és un misteri per mi. Com han aconseguit que hi hagi programes gratuïts funcionals i les versions de pagament siguin tan barates!? L’altre dia vaig veure un programa de res en Windows que valia 20eur. Per favor, els d’Android valen 2eur (i si no ho vols no pagues).

El quart punt fort és que el mòbil és un objecte molt proper. Això ho canvia tot. Jo al principi em sorprenia que hi haguessin programes de retoc fotogràfic pel mòbil. Qui podia tenir ganes de retocar imatges en un mòbil? Doncs mira, jo me’l vaig instalar la setmana passada.

Tots aquests punts estan lligats: El mòbil és un objecte proper. No té la complicació d’un ordinador. Es fan aplicacions per accedir als continguts d’internet com qui faria una web, i per això te’ls regalen o t’ho fan barat. I és barat, perquè el mòbil és un objecte molt proper. I torna a començar.

Però no tot són alegries, Android també té un punt feble: que se’t ratlli la pantalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.