Fariseus a Taizé

Taizé és un lloc de França aprop de Lió conegut per una comunitat de cristians ecumènics. Ecumènic vol dir que hi caben tots els cristians. Catòlics, protestants, anglicans i tothom que accepti que Jesus era Jesucrist.

I encara que a la wikipedia no en diu res, sé de bona font que els fariseus fan cas a la llei escrita sense que arribin a entendre què vol dir.

El lloc central de l’experiència Taizé és una església com un quintal del Camp Nou. Tan gran que també té portes amb noms apologètics com “N2”.

Un altre element distintiu és que no tenen bancs (ara estar molt de moda no tenir bancs) i per fer les coses cantades.

Feta la introducció, ara farem un fotojoc: Quina d’aquestes posicions són legals per estar-se a l’església? Si penseu que totes són maneres poc catòliques d’estar-s’hi recordeu que són ecumènics. 😉

Veureu a la foto un tros de l’església, ho he fet perquè tingueu una idea de l’ecosistema, que dirien els biòlegs. Agrair al noi aquest tan guapo d’oferir-se de model.

Què? Com ho veieu? Quina posició es mereix una reprimenda del personal de seguretat cristiana?

No, no és la que està totalment estirat ensenyant el cul a la resta.

No, no, tampoc és la posició recolzat amb els colzes i les cames creuades.

Sí, és la posició amb les cames flexionades i mirant el cel! És totalment incomprensible que mirar el cel sigui una posició prohibida quan tinc entès que el cel juga un paper força important en això del cristianisme.

La situació que es crea és bastant de fariseu. Perquè a mi les tres posicions em semblen bastant problemàtiques (o cap de les tres). Inclús em resulta més xocant veure l’església plena de noies amb el cul enlaire, per més que Jesús prediqués l’amor amb tothom.

Tampoc sé com admeten la posició xulesca de “campo y playa”. Posició perfecte pels nois que, amb el cap dret, gaudeixen veient les noies en l’anterior posició.

Bé, ara que hi penso potser ho fan per això. Potser ja ho saben que estar-se mirant el cel no et portarà enlloc.

3 thoughts on “Fariseus a Taizé

  1. “Segons els evangelis, la seva [dels fariseus] minuciositat i casuisme els va valer la condemna de Jesús, qui els va acusar de respectar més la lletra que l’esperit de la llei” wikipèdia dixit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *