comentari del Samsung Galaxy S3

Blog nou, mòbil nou. :mrgreen: Us faré una petita valoració del meu mòbil nou, un Samsung Galaxy S3 (pantalla 1280×720). Fins ara tenia el ZTE Blade (pantalla 800×480). Compareu el HTC Desire amb el Galaxy S3.

He llegit mil articles del mòbil, però aquí només diré el que és rellevant per decidir la compra.

Aquí teniu una foto del ZTE Blade i el Galaxy S3. Els dos amb la pantalla de bloqueig de WidgetLocker configurada com m’agrada.

La pregunta més important: És massa gran? No. Es pot fer servir amb una mà, encara que a vegades has d’escórrer el mòbil per la mà per tocar el que vols amb el polze. Els esquerrans ho tenim més difícil, sobretot ara que els d’Android han dit que els botons ‘ok’ han d’estar tots al costat dret de la pantalla. 😐

El fet que tingui una pantalla tan gran fa que tingui més superfície i això fa que el puguin fer més prim. I més superfície i més prim vol dir que el portes més còmodament a la butxaca dels pantalons. La veritat és que ho valoro més del que em pensava que sigui tan prim (9mm).

La següent pregunta més important: Val el que costa? Sí. A mi m’ha costat 40eur més 20eur a pagar cada mes durant els 18 de permanència (amb qualsevol tarifa). Total: 400eur. Era l’oferta de portada de The Phone House del mes de Juny. El preu lliure són 600eur, i les ofertes de les altres companyies no arribaven ni de lluny al bon preu dels antipàtics de Yoigo. (els de SimYo te’l venen per 580eur)

És veritat que si em va costar decidir-me per pagar 400eur en còmodes terminis, m’hauria costat encara més comprar-lo per 600eur, encara que estava a favor de pagar el mòbil sencer. 🙄

De totes maneres, aquest mòbil ja no cal mirar-lo com un mòbil sinó com un ordinador portàtil de 100grams i 24hores de bateria.

3) Parlant de la bateria, em dura molt més. Carregar-lo, l’has de carregar cada nit. Però rar és el dia que vaig a dormir amb la bateria al 50% (normalment és al 70%). Això és gràcies a la bateria de 2100mAh (Samsung es va esforçar en aquest tema). També tinc activat el “power saving” al mòbil. I he instalat el programa JuiceDefender. I a cada pas he notat com la bateria s’allargava. 😀

Recordeu que si voleu que la bateria de liti que té el mòbil us duri molts anys, no heu de deixar que s’esgoti i heu de carregar-la el més sovint possible. Si la carregues al 100% i la gastes fins al 10%, la bateria es trenca i amb els mesos et durarà menys.

4) Funcionalitat del mòbil. No fa res que no fes el mòbil Android que tenia abans, però funciona molt millor. El GPS no triga gens a sincronitzar-se. La càmera tampoc triga gens en estar preparada per fer fotos. En ambdós casos la rapidesa és el motiu perquè ara el faig servir i abans no.

Per llegir llibres també és molt més pràctic. Si el mòbil anterior tenia la pantalla de 3,5″ i un ebook típic té 6″, el Galaxy S3 té 4,8″. Un entremig de la mida de la mà molt còmode pel llit. 🙂

La pantalla té el vidre molt prim, i veus els píxels molt aprop de la superfície i això dóna molta qualitat i comoditat. I el vidre s’embruta menys que l’anterior mòbil (ZTE Blade).

5) Opinions: No m’hauria comprat el Galaxy S2, però el S3 si que he vist que és un salt endavant qualitatiu. El Galaxy Note si que ja no es pot fer servir amb una mà, encara que només tingui la pantalla mitja polzada més gran (4,8″ vs 5,3″).

Jo crec notar que Samsung ha posat molt interès en fer aquest mòbil. Temes que realment em/ens putegen com són la bateria, o que trigui a fer fotos o el GPS. I si el poseu al costat del S2 us adonareu que finalment han contractat un dissenyador. 🙄

Per cert, també he llegit algú que diu que Samsung ha dissenyat aquest mòbil amb un advocat al costat perquè els d’Apple no els portin a judici per copiar-los.

Per ser un mòbil de gama alta veig que Samsung vol inundar el mercat amb aquest mòbil, i per això imagino que a The Phone House tenien l’oferta de Yoigo donant el mòbil lliure. La resposta d’Apple ha estat avançar el llançament de l’iPhone 5 a l’Agost. Però els rumors diuen que tindrà una pantalla de 1136×640 (S3: 1280×720). I els pobres no tenen pantalles Amoled, així que haurem de veure què s’inventen per fer-nos pagar 700eur per l’iPhone 5. Estic pensant que el lideratge d’Apple es basa en que els altres facin productes mediocres. Però ja en parlarem quan surti l’iPhone 5. 🙂

One thought on “comentari del Samsung Galaxy S3

  1. Pingback: ara si que cauen els pisos | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *