aconsegueix el teu certificat digital gratis

Hi ha coses en aquesta vida que tot home ha de fer, una de les quals és casar-se, i una altra és tenir un certificat digital. Avui ens centrarem en el segon punt, que és més fàcil:

  1. vas a fnmt.es
  2. cliques “obtenga su certificado digital” i després a “solicitud del certificado” i finalment cliques “solicitud via internet”. Mira, clica aquí directament i oblideu tot l’anterior. 😈
  3. poseu el vostre dni i cliqueu “enviar petición”. Us donarà un número que haureu d’apuntar.
  4. ara busqueu una oficina en aquest mapa. Hi aneu amb el dni a la mà i digueu “vengo por lo del certificado”.
  5. després de mitja hora de cua i trobar un funcionari que sàpiga de què li parles i a la vegada tingui un ordinador que funcioni: li doneu el número anterior, firmeu el paper i marxeu correns.
  6. en arribar a casa torneu a fnmt.es i cliqueu “descarga del certificado“, hi poseu el dni i el famós número.
  7. patapam, ja tindreu el certificat digital instalat. Recordeu fer servir el mateix ordinador durant tot el procés perquè a España no agraden els debats identitaris.
  8. ara, aneu a opcions del navegador i feu un backup del certificat abans que un virus o el Felip Puig us deixin sense ordinador.

Això que us acabo d’explicar sembla que és inèdit als interwebs, i el que he trobat és la cambra de comerç que et volen cobrar 150eur pel certificat. 😯

És molt important que tingueu el certificat digital abans que el necessiteu. I el necessitareu. A mida que passa el temps cada dia pots fer més coses amb el certificat aquest i ens estalviarem hores de cues i converses sense sentit amb funcionaris estatals perquè podreu fer els tràmits des de casa mentre escolteu música.

Sabeu el famós DNI electrònic? Doncs tota la gràcia és que té un certificat digital ficat a dins. Amb la particularitat que necessites un lector de dni electrònic per accedir-hi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *