com escriure un email, que vagi directe a la neurona

No sé si us passa que hi ha vegades que per email no ens entenem. Per això he pensat algunes guies per millorar la comunicació:

  1. el títol és un resum del que té de destacable l’email. No fer títols genèrics. No fer títols introductoris. Per exemple, si l’email és per dir que hi ha una cosa que s’ha de canviar, el títol no pot dir “la cosa”, ha de dir “tal cosa s’ha de canviar” i després al text ja ho tornaràs a dir.
  2. més important que l’anterior: POSAR TÍTOLS!
  3. el cos de l’email (el text) no té espai per explicacions. Ni desenvolupaments.
  4. però tot i així, el text ha d’estar contextualitzat (que no és el mateix que l’anterior punt). Com qui llegís l’email vingués de la Lluna. És millor fer-ho així perquè dir “la porta” cara a cara és molt entenedor, però en un email, “la porta” és massa genèric.
  5. un email no és una carta.
  6. els emails llargs cansen. És a dir, si ha de ser llarg, que realment sigui super-llarg perquè voldrà dir que tenies motius per fer-lo llarg, però si l’email és mitjanament llarg, llavors l’has d’escurçar perquè és massa llarg.

Bé, això és tot. Vagi bé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *