vaga, manifestacions i guerres legítimes

Aquesta vegada no he anat a veure les manifestacions, he passat un dia ben tranquil a casa, més tranquil que un diumenge. Des de la meva perspectiva l’èxit de la vaga ha estat aclaparador.

Unes reflexions: a cada vaga que hi ha, a cada manifestació: la bola de bogeria es fa més grossa.

Les corredisses i contenidors cremats són l’últim esglaó d’una guerra que hi ha entre el sistema i l’anti-sistema. I la societat està de la banda de l’anti-sistema. Que quedi clar.

Quan tots sabem i assumim que els bancs són uns lladres i els polítics també: guanya l’anti-sistema.

Per més que cremar contenidors sigui dolent, en una manifestació sabem que els anti-sistema cremaran contenidors, bancs, caixes, però no em tocaran a mi que m’estic manifestant allà. I sabem que els policies vindran a saco contra tothom. Per tant, encara que objectivament cremar contenidors sigui dolent, els dolents són la policia. I és per això que l’actuació de la policia sempre es mira amb lupa, com deia un de la policia a la ràdio.

Això no s’arregla posant vàndals a la presó. Que el poder apreti per tenir més control i més poder no ens portarà a cap lloc que jo tingui interès en anar.

Les lleis s’aguanten perquè tots creiem que som bones. I el que està passant és que estem veient que no són bones. El lema de la vaga és “s’ho volen carregar tot”.

Els “grups minoritaris molt organitzats de delinqüents” deixaran de fer aquestes ilegalitats el dia que la societat estigui convençuda que el que estem fent està ben fet i és bo per tots.

[editat] recomano llegir aquesta experiència de l’Arcangelo a la manifestació.

[editat 1 d’Abril] Afegir un enllaç a un relat del dia de la vaga, no l’he llegit encara perquè ho vull fer amb calma.

5 thoughts on “vaga, manifestacions i guerres legítimes

  1. Una reflexió prou lúcida i has aconseguit sintetitzar un pensament meu: que la policia carrega indiscriminadament contra tu siguis qui siguis, mentre que no es tenen notícies de manifestants agredits per manifestants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *