una unió d’estats contra una unió de nacions (USA vs UNESCO)

Actualment als estats units estan entretinguts amb dues coses: qui serà el guapo que disputarà la segona legislatura a Obama, i com és que el percentatge d’aprovació d’Obama està caient de forma suau i constant.*

Mentrestant, ahir, al programa The Daily Show (El Xou Diari) van fer un bonic reportatge d’un fet que va passar fa uns mesos: els Estats Units van retirar la contribució de diners a la UNESCO perquè aquests havien aprovat per majoria acceptar Palestina com a membre de ple dret.

Aquí teniu els vídeos perquè valen molt la pena. Estan en anglès i parlen ràpid.

America’s Problem with UNESCO – Pt. 1 – The Daily Show with Jon Stewart – 03/15/12 – Video Clip | Comedy Central

America’s Problem with UNESCO – Pt. 2 – The Daily Show with Jon Stewart – 03/15/12 – Video Clip | Comedy Central

O aquí si us voleu baixar el programa sencer en HD:

The.Daily.Show.2012.03.15.720p.HDTV.x264-LMAO (download torrent) – TPB

No diré que els Estats Units estan en decadència, però els Estats Units estan en decadència. La gràcia és la capacitat de regeneració que tenen, i veure com fan un reportatge explicant que ells mateixos són idiotes. (un cas més d’insult cívic).

Els protagonistes del reportatge són un humorista britànic que ja fa anys que treballa allà (John Oliver) i un polític pringadillo que no entén res i queda en ridícul. A més és del partit Demòcrata, com l’Obama.

El contingut del reportatge és que Estats Units ha retirat el suport financer a la UNESCO perquè tenen una llei que prohibeix donar suport a qualsevol organització que doni suport a Palestina. L’argument és que Palestina i Israel s’han d’entendre entre ells i per això no donaran suport a qui es posicioni a favor de Palestina (i fent-ho el que fan és posicionar-se a favor d’Israel).

En conseqüència explica com la UNESCO ha hagut de retirar varis projectes, com per exemple, ensenyar a llegir als policies afganesos. Cosa que va en contra d’Estats Units perquè estan allà dins intentant posar ordre.

I també mostra com altres estats han portat els diners que havien retirat els Estats Units.

Les meves conclusions:

Això dels USA i la UNESCO és molt rellevant perquè deixa entreveure que els USA ja no són líders de res, són una ombra del passat que tenen menguant rellevància i tot el que poden fer és deixar de pagar i quedar-se tancats a casa seva.

I aquesta negativa d’acceptar Palestina amb normalitat el que fa és mostrar que són els Estats Units que tenen la culpa que això no s’arregli.

* Serà que la dona d’Obama té raó i en Barack ha desaprofitat la inèrcia del canvi amb que va arribar a la Casablanca per convertir-se en un possibilista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *