democràcia directa: a la universitat i a la tele

Què podem dir de Joan Ramon Resina? Podem dir que és professor a la universitat de Stanford, que escriu al diari Ara i també podem dir que no va veure el programa The Daily Show el capvespre del 5 de Desembre de 2011.

Anem a veure què hi deia a l’article de dimarts passat:

Democràcia no és, doncs, la llei -de lleis també en tenen les dictadures-, sinó el procés ordenat de manifestació de la voluntat popular, i és antidemocràtic segrestar aquest procés en qualsevol dels seus nivells d’aplicació legislativa. A Califòrnia, per posar l’exemple que tinc més a mà, el poble legisla mitjançant proposicions de llei emanades de la societat, o sigui ILPs, que es voten en paral·lel al procés electoral i són vinculants. A cap americà li passaria pel cap qüestionar el dret dels californians a exercir la sobirania en els temes que afecten la forma de vida que es volen donar a ells mateixos, des de la política fiscal i el finançament fins a qüestions territorials, ambientals, educatives, jurídiques i penitenciàries, o fins i tot ètiques, com la pena de mort o els matrimonis homosexuals.

Llegeixes l’article i dius: Olé Ramon! Olé Stanford! i olé California! si senyor.

Malauradament ja no es valora mirar la tele. S’hauria de mirar la tele a les universitats. Mireu la tele, sisplau:

California’s Direct Democracy Troubles – The Daily Show with Jon Stewart – 12/05/11 – Video Clip | Comedy Central

No sé si ho heu entès. Pels que sigueu més d’universitat que de tele, permeteu-me que us expliqui en llargues frases subordinades que gràcies a la democràcia directa californania ara totes les empreses es gasten milions ja no tant en pressionar polítics professionals sinó en aconseguir que s’aprovin barbaritats per democràcia directa. A tres dòlars el vot.

Joan Ramon, em sembla que la setmana que ve fan un “procés ordenat de manifestació de la voluntat popular” on es demana si s’ha d’abaixar el sou als professors universitaris. Que tinguis sort, em sembla que sou minoria, però ja se sap “el poble legisla mitjançant proposicions de llei emanades de la societat” i estar molt bé que així sigui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *