si perd Chacón, guanya Catalunya?

No he volgut dir res mentre la Chacón buscava liderar el que allà en diuen PerSoe perquè no volia condicionar els delegats catalans, ja sabem la tradicional llibertat amb que voten quan van d’excursió a España.

Però tenia pensat què dir. Si guanya Chacón diria que Cataluña segueix sent la locomotora d’España (amb aquell punt d’ironia, sabeu?). I si guanya Rubalcaba diria que guanyen els bascos un altre cop (sense ironia, que són bascos).

I tenia pensat posar aquestes cites:

19 de Setembre 2011:
Rubalcaba admite que “habrá que cambiar leyes” para que el TC no altere una ley refrendada

2 Setembre 2009:
Rubalcaba sobre el Estatut: “España no puede negar la decisión de un Parlamento democrático”

1 de Febrer 2012:
[Chacón] argumentó que siempre que el PSC había trabajado en el eje izquierda-derecha, había avanzado, y cuando lo ha hecho en el eje centro-periferia o en el debate territorial, ha perdido apoyos.

9 de Juliol 2007:
Chacón: “Com a ministra combatré la inèrcia centralista de l’aparell de l’Estat”

No sé si heu llegit el mateix que jo, però com diuen a l’autoescola: “a la vista de la señal” és molt més assenyat votar Rubalcaba.

El misteri és a veure què s’inventaran ara al PSC per seguir esprement un electorat que ja no deu saber ni a quin país viu. I amb això dono una pista del que penso que haurien de fer: Adios muy buenas.

Però no tindran collons, perquè encara que diguin que no, són catalans de soca-arrel, com els de Ciutadanos. I com a tal només saben assumir amb obediència realitats de l’estil “però claro, Madrid es la capital”.

Per cert, el títol és una ironia del 2004, el cartell amb que Zapatero va guanyar les eleccions estatals que deia “si guanya Zapatero, guanya Catalunya”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *