carril bici vermell, de mort

Llegeixo que ahir va morir una dona de 49 anys usuària de bicing a Aribau amb Diputació, envestida per un camió que girava cap a Aribau.

Aquí hi ha les notícies.

Només la presència de periodistes recorda avui la ciclista morta a Aribau amb Diputació

Mor una ciclista del Bicing en el xoc amb un camió a l’Eixample
Segons alguns testimonis, tots dos vehicles circulaven pel carrer de la Diputació i haurien xocat en el moment en què que el camió girava per incorporar-se al carrer Aribau. No es tracta del primer accident mortal d’un usuari del servei del Bicing.

Permeteu-me que us digui de qui és la culpa d’aquest fet: de Jordi Hereu.

Sabem tots que les cantonades de l’Eixample són escapçades, doncs Jordi Hereu va pintar els carrils bici rectes i en vermell com a mesura de protecció. Això és un problema perquè el ciclista es pensa que està protegit i és un problema per la resta que es troba un tros de terra pintat de vermell que no saps què és (propaganda electoral socialista?).

Jo ho vaig retratar parcialment en aquests dos escrits:

L’Hereu és imbècil, part XII: pintar els carrils bici de vermell

L’Hereu és imbècil, part XIII: creuar el carrer

El resum del problema que ha causat l’accident és:

– el ciclista arriba a la cantonada i segueix pedalant perquè va per un carril bici i “hi té dret” i a més, el terra vermell li dóna prioritat i “tothom ho veu” i si no ho veu serà culpa de l’altre. (és així d’estúpid)

– el conductor arriba a una cantonada i gira com sempre ho ha fet.

El problema a resoldre no és la mentalitat dels conductors o la dels ciclistes. El problema és la integració de la bicicleta com a mitjà de transport a Barcelona. Ho posaré emmarcat a veure si ens ho fiquem a la mollera:

integració de la bicicleta com a mitjà de transport a Barcelona

Fins ara el que s’ha fet és fer el paperina posant llocs on els ciclistes puguin anar a passejar un diumenge el matí. Per exemple, pel mig d’Arc del Triomf, o per la vorera de la Diagonal. Llocs excepcionals per una passejadeta matinal.

Per això jo ja vaig reclamar el 2009: fora els carrils bici. I el 2010 vaig presentar la campanya un carril, una bicicleta.

Perquè aquesta dona ha mort perquè el camió ja circulava pel carril de més a la dreta (l’adequat per girar) però resulta que un llest va posar encara un altre carril més a la dreta per on passen bicicletes. Bicicletes que potser no giren com ell.

En fi, lamentable. A veure quin dia ens hi posem a pensar la bicicleta a Barcelona.

11 thoughts on “carril bici vermell, de mort

 1. Jaaaa, lo del 140 caràcters te el seu que.
  És complicat, però podries fer els enllaços al teu bloc.
  Penso que t’hi pots trobar a gust, de veritat.
  T’animo a provar-ho.
  🙂

 2. No hi estic gens d’acord:

  1.- A la majoria del món els carrils de bicicleta són de color vermell: http://en.wikipedia.org/wiki/Segregated_cycle_facilities
  Campanya de conscienciació? Potser.

  2.- Els carrils segregats també compten en el còmput de carril “de més a la dreta” pel que si el camioner va girar sense mirar és que senzillament és el clàssic impresentable que solem veure a taxistes i gent del ram de la distribució que s’acostumen a creure’s més llestos que els altres. Recordem que varen dir quan va sortir el carnet per punts? Doncs això.

 3. em sembla perfecte que a la majoria del món siguin vermells.

  i em sembla també perfecte donar la culpa al camió, ja ho dic que passaria.

  Malgrat tot això, segueixo pensant que el problema és que no s’ha pensat la bicicleta com a mitjà de transport habitual a Barcelona.

 4. 1. Són vermells, olé, però que vols dir amb això. No te res a veure el color amb si està ben fet o no.
  2. Si l’ajuntament col·loca un carril d’aquesta manera tan perillosa sense “copiar” tots els “extres” de Copenhagen (per exemple) i no educa al cotxes, no serveix per res. Encara no tocava. La prova, una morta. Culpa del camió, segurament, però estava cantat.

 5. jo assumeixo que el fet que els hagin pintat de vermell ha servit a la senyora ciclista per pensar que estava més segura que si no estés pintat.

  va per aquí el comentari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *