venim del sud, venim del metro

Ara vinc del metro, on estava llegint el diari Ara d’avui mentre escoltava Disco 4 dels Pet Shop Boys.

Quan he arribat a la pàgina 9 l’home gran del costat m’ha dit que no sap perquè el PSC porta banderes catalanes si no són pas d’aquí. Jo li he dit que ho fan a tots els mítings (com a mínim des del 2008).

Ha seguit parlant i jo li he preguntat a qui votaria. M’ha dit al Pujol. Sabent que no es presenta li he preguntat si això vol dir Convergència. Diu que si. Li dic si ja ho sap que el Pujol no està d’acord amb el que ha dit el Duran de fer un govern de concentració (que és el que si que es presenta), i li ensenyo la pàgina 10 on diu exactament això.

Jo li dic que votaré Esquerra (antiga i futura ERC). Em sembla que no em fa cas i segueix explicant-me coses mentre jo llegeixo ràpidament el diari per donar-li quan marxi (una de les coses que m’agrada fer).

Em diu que els españols no ens estimen. Jo li pregunto si els convergents volen la independència. Respon que la Patricia Gabancho li va dir que d’aquí dos anys seríem independents. Per dins penso que si anem votant Convergència no la veurem pas, però no li dic. Serà el seny català?

Entretant entra a la conversa la seva dona que seu davant. Em diu que ara venen de València, on tenen una filla treballant i un nét creixent, i que sinó no hi anirien. Em pregunta si hi he anat, li dic que no. Em diu que no em perdo res. Em diu que allà no tenen diaris com aquest. Jo pensava que el diari Ara si que el venien al País Valencià. Diu que no arriba ni La Vanguardia en català. Llavors aprofito per dir-li que els dono el diari, i la dona em diu que faré molt content al seu home.

Baixen a Alfons X i jo segueixo escoltant el remix de Hooked on Radiation. Una cançó que ompliria d’energia qualsevol míting de final de campanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *