reduir TV3 un 25%

És una notícia lamentable que l’Artur Mas redueixi TV3. Jo hi estic totalment en contra.

Aquí hi a els dos vídeos en que TV3 ho comenta:

Més retallades a TV3 i Catalunya Ràdio – Televisió de Catalunya

TV3 haurà de renunciar a la Lliga – Televisió de Catalunya

I com que el Govern vol eliminar TV3HD, he penjat el vídeo gravat d’aquest canal:

11-25_14-37-01 – TV3HD – Telenotícies migdia

Observacions:

  1. el Govern ja va reduir un 13% l’any passat, i un altre 13% aquest any. L’any passat no va passar res, el merder que ha generat aquesta notícia avui és alguna cosa més que ‘més retallades’, és un tema polític.
  2. qui diu que eliminaran dos canals de tele és el Govern, no és TV3. A mi això ja em sembla simptomàtic que el que estan fent no és reduir despeses sinó eliminar TV3.
  3. les retallades a Sanitat són del 10%, i a TV3 són 13% i dos anys seguits. Això és alguna cosa més que ‘crisi’.
  4. eliminar el canal d’esports és escapçar l’aposta més potent de TV3. Per més que a vosaltres i a mi ens interessin poc els esports, la realitat és que l’únic que ha passat en televisió els últims anys ha estat el creixement dels esports. Només cal veure MediaPro i només cal veure que RAC1 al migdia dedica 15 minuts a totes les notícies i 15 minuts més només d’esports.
  5. eliminar el canal d’Alta Definició és eliminar el futur. Aquest canal si que me’l miro, i eliminar-lo és com demanar a l’Artur Mas que vagi en autobús. L’Alta Definició és molt important i ho podem veure anant a comprar una tele.
  6. el govern xifra en 6 milions l’estalvi d’eliminar aquests dos canals, la Mònica Terribas diu que seran la meitat. A més diu que aquests dos canals s’alimenten de contingut que ja està fet i el que fan és repetir-lo i reciclar-lo. Les notícies d’esports ja les tenen fetes i tot plegat consisteix en agrupar gent per parlar de futbol (cosa fàcil mentre no ho hagi de fer el Sandro).
  7. és molt rellevant que la Mònica Terribas diu al Parlament que estan veient TV3 com un departament més de l’administració pública, i no ho és. Perquè és un canal de tele (i ràdio) que està al mercat i en competència amb sector privat molt àgil i molt potent, i que estem en minoria des de tots els punts de vista.
  8. és molt rellevant que Enric Marín (president de la Corpo) diu que una caiguda d’ingressos tan abrupta qüestiona el model.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *