la política no és econòmica

Aquest títol vol dir dues coses: que hem de fer política deixant de fer economia, i també vol dir que fer política no és estalviar-se diners.

El contingut de l’escrit comença per saber que si avui els Estats tenen tan deute és perquè els economistes van donar el seu OK perquè passés.

L’escrit continua dient que ja n’hi ha prou de donar la culpa als polítics del passat, ja sigui al Montilla a Catalunya, o als grecs a Europa.

Un punt essencial del que estic dient és que els Estats estan basats en cobrar dels que treballen, i avui treballar ja no és la base de res. El 24% d’atur no vol dir res. El que vol dir és que l’Estat està antiquat i vol sostenir-se fent el mateix que feia fa 20 anys.

S’estan morint els impostos tradicionals de renda, patrimoni, successions, seguretat social, i l’Estat passa a sostenir-se de cobrar IVA i impostos extra a benzina, tabac i alcohol. Jo crec que és perquè els primers són impostos que pots evitar pagar, i no pots evitar pagar l’IVA quan compres.

El canvi en treball i impostos ve de la globalització. Internet i els vols barats debiliten enormement els Estats.

Segurament l’Artur Mas no ha trobat res millor que fer que putejar funcionaris, però s’ha de saber què és problema realment i què forma part de l’ecosistema.

Que el govern doni facilitats a empreses perquè treballin ‘aquí’ és una mala idea, prova que no saben que s’estan supeditant.

Si desmuntes l’estructura sanitària que tenim val molt més que els diners que es vol estalviar el Mas, i si un dia el vols recuperar-ho, et costarà molt més.

El món està inundat de diners, que són els que aposten contra l’Euro, i són els que compren tots els bons de la Generalitat en una setmana. Els rics són invisibles en la nostra societat.

Segurament, com que el treball no és el que era, els impostos que funcionen són estil IVA i és la globalització la que ho ha canviat tot, si que tindria sentit un impost a transaccions financeres.

Malauradament, quan m’expliquen la Taxa Tobin, no m’expliquen el que jo he explicat aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *