uns contenidors de merda

A mida que passa el temps, crec que va quedant més i més clar que els nous contenidors són una merda.

Anem a detallar el perquè:

 1. El transit de camions d’escombraries ha augmentat, i fan molt soroll. Per casa passen més d’un i més de dos camions i per altres cases sé que també.
 2. Quan els camions buiden els contenidors també fan un soroll aterridor. Tanta màquina, tant estalvi en treballadors i tot el que tenim és més soroll cada nit.
 3. Els contenidors són massa grossos. Has de fer aixecament de peses cada cop que llences les escombraries. I quan cau a dins del contenidor també fan massa soroll perquè el contenidor és massa gros i ressona tot. Em direu tiquis-miquis perquè estareu en una oficina amb aire condicionat, però baixeu a la realitat i adoneu-vos que és una merda que cada cop que algú llença alguna cosa ressoni en tot el plàstic del contenidor. Al costat de casa un veï va deixar un cartell al contenidor verd demanant que no llancessin ampolles al vespre, perquè n’estava fins les pilotes.
 4. Hi ha massa contenidors. Cosa que també fa que hi hagi d’haver més camions buidant-los. Si el Laporta tenia el cercle virtuós, Jordi Hereu ens ha deixat el cercle merdós. Curiosament de l’abundància de contenidors també en va fer propaganda. (estava a les últimes)
 5. Els contenidors massa grans també són massa alts. Com que els deixen a les cantonades, resulta que tapen la visibilitat cosa que és una mica putada pels que no som un contenidor ni un camió d’escombraries.
 6. Els contenidors són tan inpràctics que la gent ja no s’esmerça en que la merda acabi a dins, i la deixen fora. Com que a més els contenidors estan en cantonades a l’asfalt, això deixa espai al costat dels contenidors. Resultat, la merda acompanya els contenidors. A més, com que ja ens han acostumat a veure contenidors arreu, doncs ja no és problema veure escombraries per tot arreu.
 7. Com que el punt anterior no podia ser en aquesta ciutat que s’esmerça tant en que tot sigui bonic i de disseny, s’han de contractar patrulles de gent que vagi contenidor per contenidor arreplegant el que la gent deixa fora, perquè els camions que els buiden no poden fer-ho ja que són una màquina de matar però no d’arreplegar.
 8. Com que els contenidors són arrodonits i amb l’acabat d’un producte de disseny, ara hi ha tot de gent que hi enganxa anuncis, cartells, reivindicacions. Són perfectes perquè n’hi ha a tot arreu i no fa lleig perquè no semblen escombraries.
 9. Com que n’hi ha a tot arreu, són de disseny, els embruten i són grossos, ara els contenidors s’han de netejar. A més són una icona de la ciutat, tant que l’Hereu els anunciava com si arribessin els Reis. Si estessin fets pensant que tindran una vida de merda, però el dissenyador els va fer com si estés fent un cendrer de sobretaula.
 10. Odio fins a la mort la merda de tapa dels contenidors. Has d’obrir-la sense que et clavi un cop a la cara.

Fins aquí la llista no premeditada de motius.

El problema d’arrel és no tractar la merda com es mereix. Encara que potser l’Hereu ho feia en interès propi.

3 thoughts on “uns contenidors de merda

 1. Haurien de posar-los soterrats TOTS com a norma i acabar de completar el desplegament de xarxes de recollida pneumàtica als barris amb carrers estrets. Les bústies de recollida pneumatica per a Gris i Marró i sooterrats per a les altres tres fraccions, o regalar les bosses de coloraines.

  El problema és que a Barcelona el subsòl es un desori: no hi ha galeries de servei per a les conduccions (excepte les rondes, vila olímpica i el 22@), hi ha filtracions per la capa freàtica i a més restes de romans, ibers, medievals…

  Per acabar-ho d’adobar els que recullen amb carrets cartrons, fustes i metalls es dediquen a fer malbé els sistemes pneumàtics per no perdre’n els ingressos. Una màfia vaja.

 2. Pingback: corrupció de merda al carrer Bruc | nunca nueve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *