comprar mòbil, pagar ara o després?

Algunes valoracions sobre els mòbils, les trucades de telèfon i internet des del mòbil.

Crec que el mercat de telefonia ja és prou madur com per poder separar el cost del terminal del cost de la trucada. Això és així perquè els terminals ja són prou complexes i perquè existeixen companyies de mòbils que facturen separant els dos conceptes.

Crec que com a consumidor val la pena que si volem una cosa la paguem. Sabent que “regalar mòbils” no els regala ningú. I jugar a ser més llest que la companyia és arriscat i més quan per fer-ho t’atrapen 18 mesos i ets tu que els hauràs d’aguantar.

Que 18 mesos amb una companyia de telèfons segur que hi estaràs, però poder canviar-te el mòbil quan tu vulguis, i canviar de tarifa quan tu vulguis, crec que val la pena.

És molt temptador que et regalin mòbils o et facin pagar 40eur per un que val 200eur, i no és que ningú regali duros a quatre pessetes, el punt important és que et compromet 18 mesos i ningú sap si aquesta tarifa et convindrà, o si tu consumiràs igual.

I el tema no és que “lo barato surt car al final”, l’important és que ja hi ha empreses de mòbils que enfoquen el seu negoci a vendre’t el que necessites i que paguis pel que fas servir.

Si abans teníem tarifes horàries, ara encara tenim quotes mínimes, consums obligatoris i temps de permanència.

La meva recomanació és que com a consumidors ens ho traguem tot de sobre, perquè a l’empresa li va molt bé perquè pot planificar els ingressos futurs. Planifica que li pagues.

Igual que amb la independència de Catalunya només hi ha un motiu per no fer el pas: l’emotiu. “Jo ja estic bé amb aquesta companyia, així que no vull canviar res”.

One thought on “comprar mòbil, pagar ara o després?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *