Limitem el deute? Sí, limitem-lo!

A veure, aquí passen els dies i veig a tots els partits catalans fora d’òrbita en el tema de la reforma constitucional.

D’ICV he sentit l’Herrera dient que hem de saber que això ho podem aturar. Com si ara haguéssim de defensar Espanya del trencament del consens constitucional que volen PP i PSC-PSOE.

Del PSC-PSOE no en sabem res. Per ells faran, també hi ha molta gent que no vota a les eleccions. Au, seguim.

D’ERC vaig sentir l’Oriol Junqueras dient que també s’havia de parlar de limitar dèficit fiscal català. I aquest és el punt important. Malauradament després he sentit el titular “ERC també vol que surti el dret a decidir, com els bascos”. I ja està, ja ens hem equivocat. Deixem-los estar els bascos que no tenen res a demanar respecte deutes i dèficits fiscals i per això parlen d’altres coses.

De CiU. He sentit el Mas-Colell dient que a ell li agradaria que el limit fiscal el posés el Parlament. Una observació molt correcte, assenyada, interessant, que pot anar bé, però com a resposta amb contingut polític no serveix. Aquí hem d’anar per feina i hem de parlar clar i català. També he sentit el Duran que vol llegir la lletra petita i ara diu que si afecta l’autogovern diran que no. El Francesc Homs li he sentit dir que veia a venir que ens la volen fotre, i després ha repetit això que ells el que volen és “preservar l’autogovern”. Cosa que em sembla molt maco, però com a resposta política a un PP i PSOE que volen canviar la Constitución, doncs em sembla pobre, molt pobre.

Traiem-nos del cap també reclamar que es voti en referèndum. Això és una cosa molt bonica, però aquí estem per fer política i no per fer el ronso.

Total: tot això no serveix de res.

Ara us diré a parer meu què hauríem de fer totes les catalanes i els marits respectius que gaudeixin de la militància en algun partit esmentat. Ho faré en forma de comunicat per anar apuntant maneres: (el redactat és intencionat)

Los catalanes estamos muy de acuerdo en limitar la deuda de las administraciones públicas dentro del consenso de la Constitución Española.

Los políticos que gastan lo que no tienen vienen siendo una constante en la política española, y resulta triste espectaculo ver como se cierran aeropuertos y linias de tren porque no han resultado de utilidad a quines lo van a tener que pagar: los españoles.

Asi pues celebramos que los políticos españoles responsables de tales sucesos se hayan puesto de acuerdo para vivir al son de nuestras posibilidades sin tener que recurrir a deudas abultadas ni a aportaciones econòmicas externas.

Los catalanes no podemos más que agradecer al Partido Popular y al Partido Socialista Obrero Español que se hayan puesto a trabajar cuando aún quedaban días de vacaciones para arreglar una cosa que los partidos catalanes no podemos arreglar siendo nosotros minoría en las Cortes Españolas.

Entendiendo que este es el camino a seguir, hay que limitar la deuda de Catalunya a este Gobierno de España que ahora se pone a trabajar para poner las cosas en su sitio y no tener más problemas en el futuro.

Nuestros mejores deseos en estos tiempos convulsos que haran de España un país justo

És a dir, deixem enrere si la reforma preserva l’autogovern, deixem-nos estar del que diguin els bascos, deixem estar si la reforma es vota en referèndum. La nostra clau de volta és que volem limitar el dèficit i s’ha de limitar el dèficit que suposa per Catalunya formar part d’España.

Que PP i PSC-PSOE tiren endavant? Doncs que tirin! No passa res. Nosaltres res de possibilismes. Diem que no i diem que no perquè España diu que vol limitar el dèficit i no ho fa.

Això és ben fàcil d’explicar i ho entén tothom (indignats inclosos).

El que no entenc jo ni ningú és què estan fent els partits catalans amb el tema.

[editat 21h] Si! sembla que el Duran ha agafat el bon camí!

Duran condiciona la reforma constitucional a un tope del 4% de déficit fiscal autonómico

Leave a Reply

Your email address will not be published.