horaris de menjar

Aquest estiu he observat la rellevància dels horaris de menjar. Us faré un resum del que he après ni que sigui per llegir-m’ho jo d’aquí un temps. 😉

Podem esmorzar a l’hora que sigui. Jo esmorzo això.

A les 13h has de pensar en dinar. Ja tindràs gana quan tinguis el menjar fet. Menjaràs malament si esperes a fer-lo quan en tinguis.

A les 17h menja alguna cosa. A mi m’agraden les galetes principe. Una nectarina amb galetes maria també és bo.

A les 20h ja has d’estar sopant, preferentment a un restaurant bonic. Menja un plat i unes postres ben bones. Sopar tard i massa és un atemptat a la teva integritat física. Soparàs massa quan sigui tard perquè tindràs molta gana.

Corolari: Els menús de restaurant són criminals. No és dolent menjar de restaurant, és dolent menjar-te el menú sencer. Cada dia sóc més partidari de compartir el menú. Evidentment que si vas a dinar quan tens gana, t’ho voldràs menjar tot. Després sortiràs tipíssim i no podràs sopar fins a quarts de deu.

2n corolari: Això de fer dietes i nutricionistes que et diuen què has de fer no m’agrada perquè has de saber tu què estàs fent. No serveix de res menjar-te un iogurt a les 19h perquè algú t’ha dit que ho facis. És el mateix problema que els entrenadors personals.

3 thoughts on “horaris de menjar

 1. 7:30 Desdejuni – Un got de suc (1/3l) i un got de llet (mateixa mida). Si em noto molt mandrós incloc una pastilla de cafeïna de 300mg (de dosi allargada) amb el got de suc.

  11:00 Esmorzar – M’endrapo unes galetes núria i llestos.

  14:00 Dinar – Al migdia depén, a vegades menjar de casa, a vegades dinar de família i a vegades amanida california Isabel + arròs basmati de microones 1 min.

  17:30 Berenar – Unes galetes més.

  21:30 Sopar – O pizza o un got de llet, molt variable.

  1:00 Ressopó – Alguna cosa que endrapi de l’armari.

  —-

  Ara bé, hi ha dies que senzillament no menjo rés excepte per un dinar-esmorzar-desdejuni-berenar a les 17:00 i una mica de ressopó ;).

 2. Ja ho va dir el gran filosof i cuiner Karlos Arguiñano, que no s’ha de menjar tot lo del plat, has de menjar i veure menys, menys de tot, menys gin-tonics, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *