com fer-se ric en dos còmodes passos

He arribat a la conclusió que per fer-te ric necessites dues coses:

  1. saber gastar-te els diners.
  2. saber no gastar-te els diners.

Observareu que hi falta el pas més famós, el de guanyar diners. Que és on tothom es fixa a l’hora d’aconseguir l’objectiu d’ésser ric. Però segons la meva experiència i el que veig en l’altri, això és secundari. On es juga el partit de la riquesa és en què te’ls gastes i en què no te’ls gastes.

Tal com deia el meu professor d’autoescola: a totes les famílies es passen temporades de penúries. I de la mateixa manera, també se’n passen de bonança.

Gastar quan tens diners i no gastar-ne quan no en temps és pre-històric. Encara estaríem recollint tomàquets de la naturalesa si algú no s’hagués plantat davant d’un tomàquet que creix quan li dóna la gana.

Això doncs l’objectiu és utilitzar els diners que t’arriben en temps propicis, per ser ric i no deixar de ser-ne quan ja no tinguis aquest impuls extra. I és per això que seràs ric si saps gastar-te els diners i saps no gastar-te’ls.

Banda sonora d’aquest escrit: Age of Love.

Una de les característiques dels rics és que tenen diners. D’això hauríem d’aprendre a tenir diners i demà tenir els mateixos. El punt clau és que si no sabem “tenir” 500 euros, no sabrem “tenir” 500 mil euros. Aquesta és la part de “saber no gastar-te els diners”.

Una altra cosa que he observat és que quan tenim menys diners som més dolents gastant-los, ens equivoquem més. Prenem més males decisions. Vull dir que quan no tenim diners és quan més marge tenim per aprendre a gastar-los. I després no caure en “gastar com bojos” si arriba la bonança. Aquest és el punt de “saber gastar-se els diners”.

I ara per acabar uns comentaris més: els diners només mesuren quantitat de diners.

I la segona conclusió: quan les coses van bé o van malament, els diners serveixen com a conclusió objectiva i simple d’una realitat que sempre és difícil d’objectivar.

Això últim no té res a veure amb fer-se ric, però m’ha semblat que anava junt amb l’anterior paràgraf.

One thought on “com fer-se ric en dos còmodes passos

  1. Pingback: nunca nueve » adéu mercats, hola slow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *