bicicletes a la Diagonal

Això que aneu a llegir, ja ho he dit en el passat, però com que avui n’he parlat amb un amic, i com que tenim alcalde nou, ho posaré així en format resumit esquemàtic, i a veure si entre tots podem viure en una ciutat millor:

Per atacar el problema de les bicicletes a Barcelona necessito que m’accepteu dues coses:

 1. que les bicicletes són una mitjà de transport. I que és útil, pràctic, digne i respectable com a tal.
 2. que la Barcelona no està preparada per les bicicletes. El tractament que li hem donat fins ara és de bunyol. Els problemes que tenim avui és per com hem tractat el concepte bicicleta.

Llavors, què s’ha de fer?

A tal d’exemple i com a desastre més gros tenim el carril bici a la Diagonal (ho haureu endevinat pel títol). Enllavontes, què podem fer així ràpid i fàcil, que sigui una acció política i que no costi tres milions d’euros?

Agafem un dels dos carrils del lateral (en cada sentit) de la Diagonal i el fem exclusiu bicis. (si voleu el fem bilingüe cotxes/bicis però per fer-ho més clar: fem-lo només de bicis).

Què aconseguim amb això:

 1. Que els vianants puguin caminar per la Diagonal sense por a morir d’atropellament ecològic.
 2. Que els cotxes respectin una mica més les bicis perquè l’autoritat competent els ha donat tot un senyor carril perquè circulin. És a dir, estem dient a tothom que ho vegi, que les bicis són un mitjà de transport respectable. Auguro que fent això, els cotxes en altres punts de la ciutat començaran a respectar més les bicis.
 3. Els donem tot el carril, res de fer carrils bicis estrets on els ciclistes tenen el cotxe a tocar de la mà. Que els ciclistes circulin còmodament, sense que hagi de ser un esport de risc. Així aconseguim que més gent s’atreveixi a fer-la servir de mitjà de transport.
 4. I per últim i no menys important: estem dient a les bicicletes que el seu lloc és la calçada i no una vorera. Que hi poden seguir circulant, si volen, però és amb accions polítiques com donar-los un carril que aconseguirem posar les coses a lloc.
 5. I com a afegit: aconseguim que hi hagi menys cotxes a la Diagonal, que és una cosa que sembla que interessa a nivell governamental.

Observeu com amb un no res hem aconseguit protegir vianants i ciclistes.

I jo crec que amb la quantitat de ciclistes que avui hi circulen, ja es pot prendre una decisió com aquesta.

Observeu que és un carril de pujada i el de baixada per l’altre costat de la calçada. Així també ajudem a que els ciclistes no facin la cabra boja, que ho fan/fem avui.

Oi que els polítics ens toquen els nassos amb el civisme? Doncs que siguin cívics ells i no es pixin a la cara de ciclistes, vianants i conductors.

6 thoughts on “bicicletes a la Diagonal

 1. seriosament, les bicicletes són un problema per diverses raons, a primera vista molt paradoxals: la primera, la poca velocitat que agafen. Per què si no necessiten un espai a part per circular? les motos no ho necessiten pas (em diràs que s’ha discutit, etc., però fins ara…); la poca velocitat les converteix en un “obstacle” (de fet el codi de circulació obliga als vehicles a circular per sobre de la meitat de la velocitat màxima permesa, per les bicis això és d’impossible compliment). I la segona, més discutible encara: perquè no representen un perill pels altres. M’atreveixo a afirmar aquesta tesi, els vehicles són mes prudents com més mal poden fer als altres (maco, oi?). Quan l’únic perjudicat és un mateix (en termes generals, evidentment una bici pot provocar un accident de cotxe mortal), vinga a infraccionar! Així que ja saps, anar lent i no ser perillós pels demés és molt perillós per tu!

 2. saps, el que has dit sembla talment a l’estil del Sala Martin.

  això de la meitat de la velocitat segurament és pels vehicles a motor, o d’alguna manera ho diran al codi.

  aquest raonament teu de: bici poca velocitat -> espai propi per circular -> bici és problema, és indigne de tu. 😛

  Jo estic d’acord en que anem a poc a poc, i estaràs d’acord en que els accidents són problemàtics precisament per la velocitat a la que es xoca. És a dir, que també és un avantatge. I a més, tu veus amb els teus ulls que precisament per la velocitat que agafen els vehicles a motor i les conseqüències fatals, és perquè s’han posat tot d’elements a la ciutat per reduir la velocitat (elements que no hi eren abans que arribessin els cotxes a motor! això és important). I la meva experiència diu que entre transit, semàfors i etc, al final casi resulta més pràctic anar en bici que en cotxe.

  Jo me n’he fet un fart de veure com t’avança un cotxe i després te’l trobes al següent semàfor.

  Bé, el tema és que a la teva conclusió de les bicis són un problema, jo puc dir que és la ciutat la que és un problema (com dic a l’escrit) perquè no ha donat un tractament de mitjà de transport a la bicicleta.

  I no tant per mi, eh, que jo ja no tinc carnet bicing, ni tinc perspectives de circular amb aquest còmode mitjà de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *