governants lligats de mans i peus

Aquí hi ha una entrevista que val la pena veure.

The.Daily.Show.2011.05.02.Philip.K.Howard.HDTV.XviD-FQM.[VTV].avi Torrent Download

No és d’algú que proposa lligar els polítics de mans i peus en una demostració de poder colectiu.

És d’algú que diu que els polítics no poden manar perquè quan hi arriben s’ho troben tot ja mig lligat. Lleis que costen molt de canviar. Contractes de deu anys. Estatuts mal girbats. 🙄

Al minut 18.30 diu que s’ha de canviar el sistema. S’ha de donar autoritat a algú, s’ha de donar responsabilitat. Ja sigui a professors, polítics o altres tipus de persones que no fan les coses per contracte. I són els advocats els que impedeixen que es faci res. No pel fet que existeixin sinó pel fet que quan algú intenta canviar alguna cosa, salta tothom amb un advocat perquè no es canviï.

Per cert, el nom del senyor és “Philip K. Howard” i el llibre “The Death of Common Sense

Com s’arregla el problema? Fent que la responsabilitat i l’autoritat formi part de l’agenda pública. Si no ens interessa als ciutadans no hi haurà cap polític que ens demani que el votem dient que s’ha de trencar el sistema endogàmic tancat legalment.

Ara, jo no veig que pugui passar. Ens anirem enfonsant mentre seguim reclamant els nostres drets i escoltem polítics que fan les coses per nosaltres. I després direm que ens retallen coses i que tots els polítics són manipuladors.

A mi, per la meva banda, em toca molt els nassos veure com el Mas ha de fer equilibris antre manifestants, el que pensa que s’ha de fer, Madrid i el que pot fer. I sempre pensant que ja està en campanya per les següents eleccions. Perquè se li nota.

Jo, el que voldria és: que mani com vulgui*, que sigui responsable, que tingui autoritat, i d’aquí 4 anys ja votarem. Que digui “jo faré això” i que ho faci. Però no que tingui un programa de govern que no es llegeix ningú perquè tampoc s’entén res perquè és pur marqueting polític.

Que digui “jo faré això, i si voleu que us tractin com uns nens, aneu a la universitat”. 😈

* qui va començar amb el problema que intenta resoldre aquest home és Ronald Reagan, un irresponsable cowboy (per més inteligent que fos) i va sublimar la idea amb el George W. Bush (un idiota). Aquí tenim el ZP que com vaig sentir en un restaurant navarrès del carrer València: és un memo.

One thought on “governants lligats de mans i peus

  1. Pingback: nunca nueve » de la indignació passem a l’acció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *