Zapatero no hi toca, part II: fumar al carrer

Ara ve el bon temps i ens agrada sortir al carrer i… fumar tranquilament. 😕

A mi no m’agrada fumar, ni tampoc el fum dels altres. PerĂČ Ă©s estĂșpid que el ZP hagi prohibit fumar als bars com si fossin el braç polĂ­tic d’algun presumpte grup terrorista.

Anem a veure els nous models de terrasses especĂ­ficament dissenyades per convertir el carrer en un bar:

IMG_3905

Aquest seria el primer model de bunker pre-fabricat on els fumadors sobreviuran els atacs anti-aeris de la brigada d’inspectors anti-fum. Teulada en forma de para-sol i parets de vidre amb jardineres per ambientar i despistar.

IMG_4108

Aquest Ă©s un model avançat amb paravents laterals en la taulada ideal per publicitar el model bilingĂŒe de “restaurant tapas”. Les jardineres sĂłn mĂ©s altes per crear exclusivitat i els vidres tambĂ© per no perdre el tan preuat fum.

IMG_4184

AquĂ­ tenim un altre model. L’aĂŻllament Ă©s tal que en ple hivern encara podrem anar a fumar (visca).

IMG_4321

A aquests Ășltims jo els donaria el premi “cracks de la polĂ­tica”. Una terrassa dins de l’edifici. Insuperable.

QuĂš podem haver aprĂšs desprĂ©s d’aquestes fotos amb terrasses noves tolerants i no discriminatĂČries amb els fumadors?

A veure, que no es poden prendre decisions polĂ­tiques a la torera (i menys a Catalunya). Que els polĂ­tics sĂłn quatre i els fumadors se’ls acaben en un no res (ja ho deia Hobbes).

AixĂ­ que, els polĂ­tics, a veure si aprenen a fer polĂ­tiques i deixen de fer el Mussolini.

Que es poden fer moltes coses per apaivagar el fum sense perjudicar el sector periodĂ­stic amb notĂ­cies tan tontaines com “me se va a fumar ustĂ© a fuera”.

Siguem creatius.

Algunes idees:

Res de vendre tabac als bars. Si volen fumar que hi fumin, perĂČ el tabac l’aniran a comprar a botigues naturistes. Aquests herbolaris reconvertits que ara venen fuet ecolĂČgic i suc de taronja biodegradable.

Segona idea: els funcionaris que fumin se’ls restaran trienis perquĂš donen mala imatge. Si es mobilitzen i manifesten canviarem l’estratĂšgia i se’ls farĂ  anar al metge mĂ©s sovint perquĂš ens preocupa la seva salut. I es justificarĂ  amb aquesta frase “ves no se’ns mori un fumador aquĂ­ al mig, ho entens oi?”

Tercer, en aquests debats que tenen per la tele, ara que hi ha crisi algun polĂ­tic acusarĂ  a l’altre de llançar mĂ©s diners que un fumador en tabac.

AixĂČ Ă©s polĂ­tica, per DĂ©u.

3 thoughts on “Zapatero no hi toca, part II: fumar al carrer

  1. Doncs a mi em sembla perfecte que no es pugui fumar als bars. Per fi es pot anar a un bar o restaurant i no haver d’empassar el fum.

  2. evidentment marcus, a mi tambĂ© em sembla bĂ© justament pel que dius. PerĂČ veient com estĂ  reaccionant la societat, doncs penso que no ha estat una bona decisiĂł. Ja veurem quĂš passa mĂ©s endavant, com evoluciona la cosa.

  3. Pingback: nunca nueve » el terrible i apocalĂ­ptic MonzĂł

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *