han baixat els pisos? Borja Mateo diu Sí

Els que vèiem el Mikimoto recordarem el mític Jaume Barberà. Ara fa un programa que es diu Singulars, que no sé si el mireu, però si no ho feu el podeu veure i baixar.

Haig de dir que el Barberà gasta un to de “que es pensen que som tontos?” que per mi sobra, perquè la realitat és sempre més complicada que no pas “tal polític és imbècil” (oi?). Però vaja, no deixa de ser interessant de veure.

Borja Mateo – Televisió de Catalunya (auto-biografia)

El resum seria que, per exemple, a Barcelona el preu dels pisos ha baixat un 32% i la xifra oficial és un 8%. Això ho aconsegueixen amb uns tasadors (que formen part del sistema) que inflen els preus perquè el sistema bancari no caigui.

El pitjor és la part humana i la gent que es va comprar un pis amb hiper-hipoteques i ara que tot cau l’economia s’ajusta, els bancs s’aguanten i ells es queden sense casa i amb la hipoteca per acabar de pagar.

Aquest home diu que els pisos baixaran un 70% (estem al 30%). És a dir, no compreu pisos ara perquè perdreu diners. Diu que ara és més convenient llogar.

Al minut 35 hi ha declaracions de polítics. Val la pena sentir-ho. No per acusar-los de mentir, però hauríem de valorar polítics que diguin la veritat enlloc de voler quedar bé. Això està a les nostres mans.

Però no crec que tingui raó quan “busca culpables”. Curiosament els culpables són: 60% sistema financer inclòs Banc España, 20% constructores perquè “han actuat amb mala fe” i 20% la gent que ha comprat un pis. Ni rastre dels polítics, que en principi són els que manen.

PD: M’ha semblat molt friqui sentir-lo dir que ell té molts amics perquè els seus amics són els que volen saber la veritat (minut 37), cosa que no sé si deu ser veritat a tenor de la quantitat de gent que viu als núvols segons ell.

PPD: Però segur que s’han fet amics amb aquest Jaume Barberà que es pregunta si algú es pensa que ell és tonto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *