ciclisme holandès

Avui posaré un enllaç a un vídeo (aquest) que he trobat a un blog i destacaré el que cregui convenient.

Els nombres de la bici als Països Baixos

Diu que les dones van més en bici que els homes, i els natius més que els immigrants. (que cada u tregui les seves conclusions sobre els homes que emigren)

Voldria que paréssiu atenció al minut 1:20. Mireu com hi ha mil bicis girant i fent el que volen, i no hi ha problemes ni necessiten un urbano, ni semàfors, ni hi ha algú aixecant els braços exclamant que circulen com volen i merdes de civisme.

Mireu al minut 2:17 com les bicicletes circulen impunement pel mig sense respectar res (que dirien aquí els puristes del trànsit i del civisme)

Mireu al llarg de tot el vídeo com les bicicletes estan per tot arreu: per la calçada, per la vorera, pels carrils bicis. Bicis a tot arreu. Mireu com s’integren tranquilament a tot arreu sense que siguin un problema. I ja que esteu mirant, traieu el cap per la finestra i mireu que malament s’integren les bicis amb el cony de carril bici de la Diagonal, per exemple. I això és així perquè l’Hereu ha intentat integrar-les sense saber què caram serà una bicicleta (cosa que pot passar perquè en aquestes latituds és un mitjà de transport nou, potser amb un mandat més ho veurà més clar 🙄 ).

Mireu al minut 3:15 tres bicicletes circulant en contra direcció. Poc ens ho esperàvem dels holandesos, oi? 😯

Al minut 4:40 diu que els holandesos que van en bici arriben a lloc un 5% més ràpids i els holandesos ciclistes de grans ciutats arriben un 10% abans. Home, no m’estranya després del que hem vist! Així qualsevol que diria un taxista. 😈

Mireu al minut 4:55 uns holandesos petonejant-se sobre la gespa amb les bicis al costat. Un cas més d’incivisme juvenil.

Escolteu al minut 5:30 com la veu sossa diu que el risc d’un ciclista en un accident greu és el menor del món, i això és així per dos motius: perquè s’ha creat una infraestructura dedicada pels ciclistes i la gran quantitat de persones en bicicleta.

2 thoughts on “ciclisme holandès

 1. Molt bo el vídeo. Ja l’havia vist.
  Quanta feina ens queda per endavant…

  Aprofito aquest post i el seu títol per recomanar un dels millors llibres que he llegit mai:
  “El ciclista” de Tim Krabbé (http://www.loslibrosdellince.com/libros.php?q=65).
  Escriptor i ciclista holandes. Un Best seller dels anys 70. Uffff… que bo.
  Tan sols per amants del ciclisme de competició o esports de competició.
  Apa. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *