2a bombolla tecnològica

Aquí hi ha un vídeo d’un home simpàtic. Parla dels emprenedors. A TV3 van fer un vídeo sobre el tema per explicar-nos que hi ha gent que ho fa (i ens els ensenyen). Però aquest en parla conceptualment, perquè és un professor. Es diu Steve Blank i dura 26 minuts (i no he sabut baixar-me el vídeo).

Video: How Startups Can Take Advantage of The Bubble

Diu moltes coses. Algunes que m’han quedat al cap és que aquesta segona bombolla tecnològica és diferent en el sentit que ara ja no és busca “hype” (que termcat tradueix per “promoció massiva” però malauradament hype no és cap promoció) sinó que es busquen models de negoci.

Diu que res de hype (que podria traduir per embolar, de fer una bola gran), res de PR (que és public relations) i res d’una altra cosa que no recordo. 😛

diu que s’han de fer servir els diners per guanyar visibilitat. I per escalar ràpidament. I que no passa res si el negoci no és centre d’atenció de tothom sinó que s’ha de fer que tingui sentit.

Semblarà que diu mariconades, però en veritat les coses es poden fer de moltes maneres, totes amb motius per ser bones, però és que després has de veure què fas.

Per exemple, una cosa que diu és que normalment l’emprenedor explica les funcions del que està fent, quan hauria d’explicar quina necessitat satisfà.

Sabeu, explicar aquestes coses en català costa molt. Els llenguatges tenen contingut, no són només forma. “fullfill a need” no és el mateix que “satisfer una necessitat”. La traducció literal de “omplir una necessitat fins que està ple” no s’entén.

Au, que vagi bé (això si que s’entén)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *