l’energia segons la riquesa

El títol no s’entén. Però m’agraden els títols que donen a entendre sense dir res. De fet, quan parlo també ho faig. No sempre.

En qualsevol cas, mirem aquest article:

The Rich Have 80% More Energy Than the Rest – The Wealth Report – WSJ

En concret aquesta gràfica. Ja sabeu que els americans són els reis en fer percentatges de coses aparentment inquantificables, com ara, la bellesa femenina.

OB-MT369_WEALTH_F_20110225123602

L’article no me l’he llegit, perquè, francament: llegir, quina mandra.

Però mirant la gràfica hi ha certes coses per destacar:

  1. Els mitjanament rics (rosa) són els que diuen gastar més energia ajudant als altres. Però esmercen la mínima en fer un món millor.
  2. Els menys rics són qui gasten menys energia gaudint de la vida. I els que en gasten més per tenir una bona economia.
  3. Els mitjanament rics gasten molt poca energia per tal de tenir una bona economia.
  4. Els més rics gasten superlativament més energia buscant noves oportunitats. També fent les coses diferents. I també responsabilitzant-se de la situació dels altres. Cosa curiosa perquè no són partidaris d’ajudar als altres. No és contradictori però l’enfocament és curiós.
  5. També destaco que els més rics gasten energia fent amb amor les coses de cada dia. I també fent que les coses passin.

Potser el més destacable és que en totes aquestes coses, generalment els més rics estan per sobre la mitja i els menys rics per sota. 🙄

Els lectors enginyosos podreu pensar que evidentment els menys rics es preocupen menys de gaudir de la vida i es focalitzen més en tenir diners. I que els rics de veritat es dediquen a canviar el món, buscar noves oportunitats, fer les coses diferents.

Però aquestes idees són enganyoses, perquè també podrien dir que els rics tenen més problemes per tenir més diners i que els menys rics gaudeixen més de la vida i tenen menys preocupacions i responsabilitats.

Jo crec que és al revés. I que aquesta gràfica pot ajudar a pensar el tema econòmic.

Per posar un exemple, avui al súper davant tenia un home que comprava un pack de sis quintos de cervesa. Havia escollit els de marca Dia perquè seran més barats. Però també ha comprat una bossa de plàstic per posar-les a dins.

Clar, aquest home segurament haurà de vigilar la seva economia quan s’està gastant els calers en una bossa que tindrà un ús limitadíssim i fàcilment evitable. I no gaudirà gaire de la vida amb unes cerveses de gust proper a la fermentació d’un vomit. Tot això surt al punt dos del que he destacat.

I aquí s’acaben les meves observacions econòmiques de la jornada. I gratis. :mrgreen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *